Skrb za osebnostno rast strokovnjakov za pomoč ljudem v stiski – 2. del

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na 2. del spletnega seminarja z naslovom

 

Skrb za osebnostno rast strokovnjakov za pomoč ljudem v stiski,

 

ki bo v torek, 29. novembra 2022, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodila
red. prof. dr. Zdenka Zalokar Divjak, univ. dipl. psih., mag. soc. psihiatrije, spec. logoterapije.

 

Ljudje, ki delajo z ljudmi, prihajajo v stiske, ker so stalno čustveno okupirani. Gre za reševanje vprašanja kje naj človek odlaga svoje poklicne stiske in kje naj se osebno polni.

Začetek seminarja bo namenjen nadaljevanju z vsebinami iz prvega seminarja:

  • Pomen skrbi za osebnostno rast strokovnjakov
  • Opredelitev duhovne razsežnosti osebnosti z vidika logoterapije
  • Svoboda in odgovornost kot temelja osebnostne rasti
  • Osmišljanje ustvarjalnih, doživljajskih in vrednot stališč v svojem vsakdanu
  • Duševno in duhovno zdravje kot osnovna naloga za delo z ljudmi v stiski

V nadaljevanju bomo obravnavali primere, ki jih bodo predstavili udeleženci.

Na seminar ste vabljeni tudi vsi, ki na prvem delu seminarja v mesecu oktobru niste bili prisotni.

 

O PREDAVATELJICI:

Rojena je bila 15. 7. 1954 v Brežicah. Po končani gimnaziji se je vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani – smer psihologija, kjer je 1979 diplomirala, se zaposlila in poročila.

Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je končala podiplomski študij iz “predzakonskega in zakonskega svetovanja” in bila zaposlena na Centru za socialno delo za problematiko družine. V tem času je tudi spoznavala modificirano biblioterapijo, ki se uporablja v socialno – andragoškem modelu zdravljenja alkoholizma.

Naslednje leto je na Medicinski fakulteti v Zagrebu vpisala podiplomski študij – smer Socialna psihiatrija, in leta 1988 dobila naziv magistra medicinskih znanosti.

V  letu 1989 je v Münchnu na Süddeutsches Institut für Logotherapie pri dr. Elisabeth Lukasovi vpisala triletni specialistični študij iz Logoterapije – terapije za smislom življenja.  Logoterapija je postala njeno glavno teoretično izhodišče za vsakodnevno praktično delo.

Njena strokovna pot se je nadaljevala z doktoratom iz psiholoških znanosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani in dosegom naziva rednega profesorja s področja psihologije.

V tem času je rodila dva otroka in bila najprej zaposlena na Centru za socialno delo v Sevnici, nato pa v Zdravstvenem domu v Krškem, v otroškem dispanzerju in v Vrtcu Krško. Predavala je na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu, Fakulteti za poslovne in upravne vede v Novem mestu, na Teološki fakulteti v Ljubljani, FUDŠ v Novi Gorici in SFU v Ljubljani.

Za sabo ima štirideset let praktičnega dela zlasti s področja psihologije osebnosti, medosebnih odnosov, pomena komunikacije in to v izobraževalnem, svetovalnem in terapevtskem delu. Njeno delo zajema več kot 300 strokovnih člankov, šest samostojnih knjig in več priročnikov.

Od leta 1986 vodi doživljajske tabore za mladino in otroke. Skrbi za vzgojni in doživljajski vidik delovanja taborov ter logoterapevtska spoznanja prenaša v prakso s ciljem preventivnega in terapevtskega delovanja za smiselno orientacijo življenjskega sloga ljudi.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

Če je plačnik kotizacije proračunski uporabnik, se kotizacija poravna po izstavljenem e-računu v zakonsko določenem roku. E-račun bo izstavljen po zaključenem seminarju na osnovi naročilnice, ki jo pošljete ob prijavi na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov na dan seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org