CIKLUS IZOBRAŽEVALNIH DELAVNIC

Koncepti in veščine obravnave anksioznih motenj

 

Anksiozne motnje in/ali depresija so najpogostejši razlog obiskovanja psihološkega svetovanja ali psihoterapije.

V običajnih bio-psiho-socialnih modelih obravnave anksioznosti /depresije pogosto niso upoštevani sodobni psihološki koncepti, ki predstavljajo bistveno spremembo dosedanje paradigme razumevanja anksioznosti in drugih neprijetnih čustev. V ciklusu izobraževalnih delavnic, ki jih pripravljamo, so zajeti vsi tisti koncepti in načini obravnave anksioznosti, ki so se skozi prakso in študije izkazali kot učinkoviti in ključni v ravnanju z anksioznimi motnjami.  Vsebina delavnic temelji na teoriji in veščinah Terapije sprejemanja in predanosti (Acceptance and Commitment Therapy).

Izobraževanje je namenjeno različnim poklicnim profilom na področju mentalnega zdravja, ki se pri svojem delu srečujejo z ljudmi z anksioznimi motnjami. Udeleženci izobraževanja bodo ob smiselnih pojasnitvah razvoja in vzdrževalnih dejavnikov anksioznih motenj pridobili tudi osnovne principe obravnave težav z anksioznostjo.

Delavnice potekajo enkrat mesečno ob petkih od 12h do 18h. Cena celotnega tečaja: 1000 eur – plačilo je možno v treh obrokih.

Datumi: 26. november 2021, 10. december 2021, 28. januar 2022, 18. februar 2022, 18. marec 2022, 8. april 2022, 20. maj 2022, 10. junij 2022.

Ciklus delavnic  je tečaj. Prva delavnica je ključna za razumevanje anksioznih motenj. Obisk posamezne delavnice je možen le izjemoma. Izobraževanje organiziramo vsaki dve leti.

PROGRAM

PRIJAVNICA

Izvajalki delavnic: Aleksandra P. Meško, spec. klinične psihologije in Nuša Klinar, univ. dipl. psihologinja.

Dodatne informacije: info@psihologinja.si ali 041 33 98 55.