Spletni seminar o čuječnosti in sočutju v psihoterapiji

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

NA ČUJEČNOST IN SOČUTJE USMERJENA

INTEGRATIVNA PSIHOTERAPIJA,

 

ki bo v sredo, 21. aprila 2021, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bosta vodila dr. Maša Žvelc in dr. Gregor Žvelc.

 

Maša in Gregor Žvelc bosta v spletnem seminarju predstavila na čuječnost in sočutje usmerjeno integrativno psihoterapijo (MCIP), psihoterapevtski pristop, ki sta ga s sodelavci na Inštitutu IPSA razvijala zadnjih 15 let. MCIP predstavlja nadaljnji razvoj integrativne relacijske psihoterapije, obogaten z integracijo procesov čuječnosti in sočutja, polivagalno teorijo in procesom spominske rekonsolidacije. Na čuječnost in sočutje usmerjena integrativna psihoterapija temelji na raziskovalno podprtih procesih sprememb, vezanih na glavne dimenzije človeške izkušnje (kognitivno, čustveno, telesno, vedenjsko, odnosno, duhovno). Pri tem pristopu sta čuječnost in sočutje razumljena kot meta-procesa sprememb, ki ju uporabljamo v okviru uglašenega terapevtskega odnosa. Njun pristop je predstavljen v novi knjigi, ki jo je izdala mednarodna založba Routlege: Integrative psychotherapy: A mindfulness- and compassion-oriented approach.

V spletnem seminarju bosta voditelja predstavila temeljna izhodišča MCIP ter osnove uporabe čuječnosti in sočutja znotraj terapevtskega odnosa. Voditelja podajata tudi vznemirljiv vpogled v intersubjektivno fiziologijo in medsebojno povezanost med klientovim in terapevtovim avtonomnim živčnim sistemom ter pomembnost čustvene regulacije. Srečanje bo obogateno z izkustvenimi vajami ter primeri iz psihoterapevtske prakse.

 

Doc. dr. Maša Žvelc je mednarodna učiteljica in supervizorka integrativne psihoterapije (CIIPTS). Je soustanoviteljica Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje (IPSA) v Ljubljani, kjer ima terapevtsko in supervizijsko prakso ter vodi izobraževanja iz integrativne psihoterapije in supervizije. Kot docentka za psihologijo je zaposlena na Oddelku za psihologijo (Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije). Je soavtorica knjige Integrative psychotherapy: A mindfulness- and compassion-oriented approach ter sourednica knjige Psihoterapija.

 

Izr. prof. dr. Gregor Žvelc, spec. klin. psih. je izredni profesor klinične psihologije na Oddelku za psihologijo (Filozofska fakulteta, Univerzi v Ljubljani). Je mednarodni učitelj in supervizor integrativne psihoterapije (CIIPTS) in transakcijske analize (TSTA). Prav tako je soustanovitelj Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje (IPSA) v Ljubljani. Je urednik International Journal of Integrative Psychotherapy, avtor knjige Razvojne teorije v psihoterapiji in soavtor knjige Integrative psychotherapy: A mindfulness- and compassion-oriented approach.

 

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org