Spletni seminar o kriznem stresu

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

vabi na spletni seminar z naslovom

 

KRIZNI STRES

 

Seminar bo vodil dr. Željko Ćurić, dr. med.

 

Definiranje krize za posamezno osebo v določeni situaciji je ena najbolj zahtevnih nalog. Ljudje ne reagiramo na situacijo, ampak na pomen, ki ga sami pripišemo situaciji.

Krize ne definira sam dogodek, ampak način kako oseba doživlja vsebino dogodka.

Ista situacija je lahko za različne osebe izziv, nepomembna, poslovno zanimiva, zabavna, ali krizna. Ista situacija je lahko za različne ljudi vzrok za umirjenost, zainteresiranost, strah, jezo, tesnobo, zaskrbljenost, paniko ali grozo.

Dogodek, ki ga bomo vsi enako prepoznali kot kriznega, vključno s kataklizmo, kot je propad sveta, ne obstaja. Rezultat doživljanja dogodka je posledica delovanja notranjega sistema dekodiranja zunanje realnosti.

Ključni element prepoznavanja dogodka kot kriznega je, da dogodek na nas in na naše vrednote vpliva ogrožajoče, kar pomeni, da doživljamo občutek, da dogodku ne bomo kos.

Ključna dejavnika za strategijo odločanja v krizni situaciji sta ravno ocena lastne kompetentnosti in čas trajanja kriznega dogodka.

Vsebina ogrožanja je lahko fizična, psihična, socialna, intelektualna, čustvena …

Seminar je namenjen psihoterapevtom, študentom psihoterapije, psihologom, specialnim pedagogom, svetovalnim delavcem ter strokovnim delavcem v šolstvu in drugih poklicih pomoči.

Spletni seminar bo potekal v četrtek, 17. decembra 2020, od 17. do 20. ure.

 

O IZVAJALCU:

Dr. Željko Ćurić, zdravnik-psihiater, je soustanovitelj in direktor podjetja O. K. Consulting. Leta 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiral se  je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Svetuje tudi Specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.

 

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026 pri Nova KBM d.d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru odjave manj kot dva dni pred izvedbo spletnega seminarja, se plačane kotizacije ne vrača, lahko pa se dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org