Poziv kolegov iz Belorusije

 

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

če kliknete na povezavo https://yadi.sk/i/-mO9ZIPa0aoNWA si lahko ogledate poziv k takojšnji ustavitvi nasilja proti beloruskemu ljudstvu, ki so jo beloruski psihoterapevti, psihologi in psihiatri naslovili na trenutne oblastnike.

V njem opozarjajo, da je v razmerah, ki so nastale od 9. avgusta 2020 naprej, nemogoče zagotoviti zaščito duševnega zdravja Belorusov, saj ob nasilju, krutosti in represiji državnih organov ne morejo pomagati ljudem, da bi premagali občutke nemoči, strahu in apatije.

V Upravnem odboru in Strokovnem svetu Slovenske krovne zveze za psihoterapijo smo se odločili, da v imenu solidarnosti z našimi beloruskimi kolegi in beloruskim ljudstvom ta poziv delimo z vsemi, ki jim je mar, ter tako pomagamo opozarjati na razmere, v katerih so se znašli.

Obenem izražamo globoko spoštovanje njihovemu državljanskemu pogumu. Z opozarjanjem na socio-politično dimenzijo duševnega zdravja, s svojim aktivnim pristopom in z močjo povezovanja med vsemi tremi sorodnimi poklici nam lahko služijo kot pomemben zgled.

 

Tomaž Flajs,
podpredsednik SKZP

 

Foto: EPA