Delo z metaforami v psihoterapiji

 

 

 

organizira spletno delavnico (preko ZOOM)

 

DELO Z METAFORAMI V PSIHOTERAPIJI

izvajalec: Tomaž Flajs

5. in 6. december 2020

 

Vsebina delavnice:

Teoretsko metafore (metaforično) razumem kot ‘most’: med zavednim (figuro) in nezavednim (ozadjem) ter med referenčnim okvirjem klienta in referenčnim okvirjem psihoterapevta. Kot takšne lahko služijo kot orodje kontakta, ki omogoča oblikovanje novih, svežih, holistično doživetih pomenov in na ta način omogoča razpiranje novih možnosti kontaktiranja. Prav tako lahko postanejo pomembno ozadje interakcije med klientom in terapevtom (če se jih pretirano poslužujemo, pa lahko postanejo oblika prekinjanja kontakta). Najpomembnejša teoretska vira iz katerih črpam in na katerih utemeljujem svoje razumevanje metafor v psihoterapiji sta pogled Paula Ricoueurja na živo metaforo ter interakcijski pogled na metafore I.A.  Richardsa. Cilj delavnice je seznanitev z metaforami tako na teoretski ravni kot tudi preko lastne osebne izkušnje, da bi udeleženci lahko razvijali senzitivnost za prepoznavanje metafor, ki vznikajo pri delu s klienti in za bogate možnosti njihove terapevtske uporabe. Delavnica temelji na načelih izkustvenega učenja. Glavni načini dela so predavanja z diskusijo, izkustvene vaje, eksperimenti in demonstracije s konceptualizacijo.

 

O izvajalcu delavnice:

Tomaž Flajs, nosilec EDP (Evropske diplome iz psihoterapije) in certifikata odličnosti inštituta GATLA iz Los Angelesa, ZDA, kjer v okviru edukativnih delavnic deluje tudi kot edukator-asistent. Je redni član Evropske zveze za geštalt psihoterapijo (EAGT). Iz geštalt psihoterapije je diplomiral na britanskem inštitutu GPTI. Bil je predsednik Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES in Slovenske krovne zveze za psihoteraijo (SKZP). Skupaj z Bogdanom Žoržem in dr. Rudijem Kotnikom je soustanovil Inštitut za geštaltsko terapijo, Ljubljana (GITA), kjer deluje kot psihoterapevt, edukator in supervizor. Geštalt terapijo poučuje tudi v tujini, v Avstriji, Gruziji, Rusiji, Nemčiji, na Kitajskem in na Hrvaškem. O geštalt terapiji je pisal tudi v člankih. Med drugim je napisal članke „Moški in sram“, „Politične dimenzije psihoterapije“ in „Delo z metaforami v geštalt terapiji“ (zadnja dva članka sta objavljena tudi v reviji Kairos).

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena psihoterapevtom, študentom psihoterapije, ki delajo s klienti, učnim terapevtom, edukatorjem, supervizorjem vseh terapevtskih šol.

 

Kdaj in kje?

5. in 6. december 2020 (ZOOM računalniško okolje)

 

Čas izvajanja delavnice:

sobota, 5. 12. 2020               od 9.00 do 17. ure  (ura za kosilo okrog 13.00)
nedelja, 6. 12. 2020              od 9.00 do 17. ure (ura za kosilo okrog 13.00)

 

Prispevek:

Prispevek za delavnico znaša 190, 00 EUR.

 

Način in rok prijave:

Število prijav je omejeno, upoštevali bomo vrstni red prijav. Vaše mesto na delavnici bo rezervirano ob plačilu prispevka v višini 190 EUR. V primeru odjave manj kot sedem dni pred začetkom delavnice, prispevka ne bomo vračali.

Po izvedenem seminarju vam bomo poslali račun.

 

Prijave in plačilo prispevkov sprejemamo do  30. 11. 2020:

EAG-FPI Podružnica Slovenija, Čufarjeva 5, 2000 MARIBOR,
Transakcijski račun št: SI56 0451 5000 3403 462

 

PRIJAVNICA

Prijave pošljite na naslov: info@fpi-akademija.com