GLOBINSKA PSIHOTERAPIJA TRAVME

 

 

BRAINSPOTTING SLOVENIA

 

Vabi na

 

BREZPLAČNO PREDSTAVITEV specializiranega izobraževanja

 

GLOBINSKA PSIHOTERAPIJA TRAVME

 

Izobraževanje za napredni strokovni razvoj iz psihoterapije travme, njene predelave in integracije (‘Aleceia’ Method)

(1. stopnja)

 

z Mariem C. Salvadorjem

 

v četrtek 10. septembra 2020 od 17.30 – 18.45 ure

 

 

VSEBINA:

  • predstavitev izobraževanja
  • vprašanja in odgovori

 

Metoda predelave travme ‘Aleceia’ je plod integracije tridesetletnih izkušenj kliničnega dela Maria C. Salvadorja in Carmen Cuenca iz Inštituta Aleces iz Španije.

Je spoj različnih psihoterapevtskih smeri, kot je relacijska integrativna psihoterapija (po Erskinu), spoznanj s področja nevroznanosti in sodobnih pristopov obravnave travme s pomočjo na telo usmerjene čuječnosti. Metoda sloni tudi na sodobnih znanjih o delu z disociacijo in fragmentacijo ega.

Cilj tega celostnega psihoterapevtskega pristopa je globinsko procesiranje travme in integracija implicitnih spominskih vsebin, shranjenih v človekovi nevrobiologiji, ki omejujejo delovanje in kakovost življenja osebe v sedanjosti.

Model poudarja samoozdravitveno sposobnost človeških možganov in aktivno uporabo polne prisotnosti in udeleženosti terapevta v proces, ki v klientu prebudi stanje prisotnosti in mu omogoči soočanje s travmatsko izkušnjo. Tako lahko klient v varnem okolju ponovno vzpostavi stik z izkušnjo, jo sprejme in neintegrirane ter odcepljene vsebine predela.

Metoda upošteva tudi močan vpliv disociacije, njenih sledov in posledic, ki jih pusti na občutju ega. Ponuja postopek, ki s pomočjo terapevtskega odnosa, terapevtove prisotnosti in klientove čuječnosti, razvija močan občutek sočutja klienta do lastnih različnih notranjih delov (stanj ega).

 

PREDAVATELJ

Mario C. Salvador

Je specialist klinične psihologije s trideset let izkušenj mednarodnega delovanja. Je učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo IIPA (International Integrative Psychotherapy Association), učitelj in supervizor transakcijske analize s statusom PTSTA v okviru Mednarodne in Evropske zveze za transakcijsko analizo (ITAA in EATA – International and European Transactional Analysis Association). Je tudi učitelj in supervizor iz metode Brainspotting ter supervizor iz metode EMDR (Eye Movement Desenzitization and Reprocessing) v okviru Evropske zveze za EMDR.

Mario C. Salvador je direktor Inštituta za integrativno psihoterapijo Alece´s ter utemeljitelj in učitelj metode ‘Professional Development Seminar on Trauma Integration and Reprocessing‘ (‘Aleceia’ Method). Kot učitelj poučuje v Španiji, Braziliji, Italiji, Avstriji, Sloveniji, Romuniji in Ekvadorju. Je nekdanji član odbora IIPA, predsednik sveta za uveljavitev standardov (Standards Committee) in predstavnik Španije v EATA (European Association of Transactional Analysis). Trenutno je predsednik nacionalne organizacije Brainspotting Španija.

Mario C. Salvador je avtor knjige Beyong the Self. Healing Emotional Trauma and Brainspotting, so-avtor knjige The Power of Brainspotting ter so-avtor drugih publikacij v nemškem jeziku in avtor vrste člankov na temo integracije nevroznanosti v obravnavi travme in uporabi prisotnosti v procesu zdravljenja. Objavlja tudi v različnih znanstvenih publikacijah, med drugim v International Journal of Integrative Psychoterapy. www.aleces.com; www.brainspotting-espan~a.com.

 

VEČ INFORMACIJ O IZOBRAŽEVANJU:

https://www.brainspottingslovenia.com/event/globinska-psihoterapije-travme/

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Webinar bo potekal v angleškem jeziku preko aplikacije Zoom.

Prijave zbiramo do četrtka, 10. septembra 2020 do 12.00 na elektronski naslov: brainspottingslovenia@gmail.com.

Nekaj ur pred srečanjem vam bomo poslali povezavo preko katere boste dostopali do srečanja.

Za dostop do srečanja je potrebna predhodno naložena aplikacija Zoom  https://zoom.us/download na računalnik, mobilni telefon ali tablico.

 

VEČ INFORMACIJ:

INŠTITUT BRAINSPOTTING SLOVENIJA
Inštitut za izobraževanje, raziskovanje in psihoterapijo travme
E-mail: brainspottingslovenia@gmail.com