Napredni trening za učitelje čuječnosti

 

 

 

 

 

NAPREDNI TRENING ZA UČITELJE ČUJEČNOSTI

(1. stopnja)

 

od 18. do 24. septembra 2020

(Gaberje, Lendava)

 

V okviru Centra za raziskovanje in razvoj čuječnosti, ki že 13. leto deluje na Inštitutu IPSA, vas vabimo na »Napredni trening za učitelje čuječnosti (1. stopnja)«.

Izobraževanje bo usmerjeno na proces učenja in spoznavanja kurikuluma 8-tedenskega na čuječnosti osnovanega programa. Učenje poteka preko vključenosti v proces kot udeleženec ter opazovalec poučevanja. Udeleženci bodo sami vadili vodenje vaj čuječnosti v manjših skupinah ter dobili povratno informacijo tako od drugih udeležencev kot tudi od učiteljev. Program vključuje tudi intenzivno vadbo čuječnosti (tako formalno kot neformalno).

Napredni trening je namenjen strokovnjakom, ki želijo v svoje delo vključiti elemente čuječnosti ali voditi na čuječnosti osnovani program. Udeležijo se ga lahko strokovnjaki, ki delajo na področju zdravstva, socialnega varstva, izobraževanja oz. podobnih področjih. Potekal bo v okviru intenzivne sedem-dnevne bivalne delavnice.

POGOJI ZA VKLJUČITEV V IZOBRAŽEVANJE:

  • Opravljen 8-tedenski na čuječnosti osnovani program
  • Redna praksa čuječnostne meditacije (minimalno 6 mesecev po zaključku 8-tedenskega programa čuječnosti),
  • Študij knjig Mindfulness Based Cognitive Therapy for Depression (Segal, Williams and Teasdale) in Full Catastrophe Living (Jon Kabat-Zinn).

CILJI PROGRAMA SO PRIDOBITI: 

  • razumevanje čuječnosti kot pristopa, ki je osnovan na kontinuirani osebni vadbi (tako formalni kot neformalni),
  • izkušnje vodenja vaj čuječnosti, kar vključuje:
    • učenje in poučevanje iz lastnega neposrednega izkustva,
    • zaupanje v tekoči proces,
    • izražanje učiteljeve čuječnosti tekom procesa,
  • poznavanje vsebin in vodenja 8-tedenskega programa,
  • poglobljeno lastno izkušnjo čuječnosti,
  • razumevanje aplikacije čuječnosti pri različnih kliničnih motnjah,
  • osnovno razumevanje etičnih vprašanj pri delu, vključno z načini skrbi zase.

VODJI IZOBRAŽEVANJA: 

Eluned Gold (mag., CTA, PTSTA, RMN, PGCE) je učiteljica, trenerka in supervizorka čuječnostnih pristopov ter priznana psihoterapevtka z več kot 35. leti delovnih izkušenj na različnih področjih mentalnega zdravja in čuječnosti. Do leta 2017 je bila direktorica kontinuiranega strokovnega razvoja (ang. Director of Continuing Professional Development – CPD) in profesorica na magistrskem študiju na Centru za raziskovanje in prakso čuječnosti (Centre for Mindfulness research and Practice, CMRP, Bangor University (UK) www.bangor.ac.uk/mindfulness). V centru je delala vse od njegove ustanovitve pred 20. leti. Eluned sedaj dela v okviru samostojne prakse kot trenerka, učiteljica in supervizorka na čuječnosti osnovanih pristopov ter kot psihoterapevtka. Delala je tako z odraslimi kot z otroki, njeno področje zanimanja pa je še posebej delo s starši in družinami. Več informacij na: www.mindfulnessforfamilies.netwww.facebook.com/mindfulnessforfamilies/.

 

Melita Košak je univerzitetna diplomirana psihologinja in certificirana psihoterapevtka transakcijsko analitične psihoterapije. V okviru Bangor University, Velika Britanija se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Je vodja Centra za raziskovanje in razvoj čuječnosti, ki deluje v okviru Inštituta IPSA. Od leta 2007 na inštitutu vodi na čuječnosti zasnovane programe: Program celostnega obvladovanja stresa, Preventivni program za preprečevanje depresije in Napredni trening za učitelje čuječnosti. Je soavtorica članka »Mindfulness based transactional analysis«. V okviru Inštituta IPSA dela tudi kot vodja projektov ter izvaja psihoterapijo. Pri svojem delu združuje pristop transakcijske analize in čuječnosti.

 

Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku.

KDAJ: Izobraževanje se bo začelo v petek, 18.9ob 16:00 uri in bo trajalo do četrtka, 24.9.2020. Predviden zaključek je ob 13:00 uri.

KJE: Izobraževanje bo potekalo v Izobraževalno-zdravilnem centru Gaberje v Lendavi, kjer boste tudi nastanjeni. Več informacij o rezervaciji in ceni nastanitve najdete TUKAJ.

PRISPEVEK: Cena izobraževanja je 590,16 € + 22 % DDV (skupaj 720 EUR; strošek nastanitve ni vključen v ceno). Kotizacijo v višini 250 € se nakaže ob prijavi in se ne vrača. Preostali del kotizacije je potrebno poravnati do 31.8.2020. Podatki za nakazilo: Inštitut IPSA, Zg. Gameljne 55a, 1211 Ljubljana-Šmartno. Št. Tr. Računa: 02032-0254270905). Možen je tudi dogovor za plačilo po obrokih. Število mest je omejeno.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Za dodatne informacije ali prijavo lahko pišete tudi na naš elektronski naslov: admin@institut-ipsa.si ali nas pokličite na 041 232 654 (Melita Košak).

PRIJAVNI OBRAZEC