Seminar z Damirjem del Monte: Nevroznanost in psihoterapija

 

 

 

 

 

 

Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani
vabi na predavanja
NEVROZNANOST IN PSIHOTERAPIJA
doc. dr. DAMIR DEL MONTE

 

Petek, 23. 3., Sobota, 24. 3. in Nedelja, 25. 3. 2018
Pedagoška fakulteta v Ljubljani

 

O predavatelju

Doc. dr. Damir del Monte je nevroznanstvenik, ki je doštudiral psihologijo na univerzah v Hannovru in Kölnu ter medicino na univerzah v Heidelbergu in Salzburgu. Predava funkcionalno anatomijo na univerzah v Heidelbergu, Kremsu in Innbrucku, hkrati pa je priljubljen gost na številnih univerzah po Evropi in ZDA ter na najbolj odmevnih medicinskih in psihoterapevtskih kongresih. Kot raziskovalec na področju nevroznanstvenega proučevanja medicinskega in psihoterapevtskega zdravljenja je član tima Inštituta za sinergetiko in raziskovanje psihoterapije na Medicinski fakulteti Paracelsus v Salzburgu. V svoji klinični praksi, kjer kombinira medicinski in psihoterapevtski pristop, se je specializiral za področji zdravljenja bolečine in psihotravmatologije. Je mednarodno uveljavljen »nevrodidaktik«, ki najzahtevnejša odkritja nevroznanosti posreduje na živ in zanimiv način. To mu uspeva tudi zaradi posebnega računalniškega programa, ki ga v zadnjih desetih letih stalno izpopolnjuje in s katerim se je uveljavil po svetu kot inovator. Prikazuje namreč tridimenzionalne vizualizacije kompleksnih možganskih struktur na izjemno predstavljiv način.

 

O vsebini predavanj

Danes ni več terapevtskega področja, ki ne bi upoštevalo odkritij nevroznanosti, vendar se pri tem kaže kot pomembna ovira zapletenost zgradbe možganov, ki otežuje razumevanje nevrobioloških dognanj. Predavanja bodo zato napeto potovanje, skoraj avanturistično razkrivanje, kako so zgrajeni in kako delujejo človekovi možgani in živčni sistem. Še posebno zato, ker je predavatelj razvil edinstvene, v svetu še nepoznane vizualne tridimenzionalne predstavitve najbolj skritih delov možganov. S temi simulacijami bo najbolj zapletene možganske strukture prikazal na pregleden način, kar bo slušateljem olajšalo vpogled v zanimive ugotovitve sodobne nevrobiologije.

Opomba: Damir del Monte bo govoril v hrvaščini.

 

Urnik in lokacija

Predavanja se bodo odvijala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 16).

Petek, 23. 3. 2018 od 16.00 do 20.00
Sobota, 24. 3. 2018 od 9.00 do 18.00
Nedelja, 25. 3. 2018 od 9.00 do 18.00

Več informacij sledi po prijavi.

 

Prijave

Upoštevali bomo samo prijave s prejetimi prijavnicami in celotnim plačilom kotizacije najkasneje do 19. 3. 2018. Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov referat@sfu-ljubljana.si.

 

Kotizacija in plačilo

  • Rok plačila: najkasneje do 19. 3. 2018
  • Cena:

Polna cena:
Pet, sob, ned – 200 EUR
Pet, sob – 140 EUR
Samo nedelja – 80 EUR

Zunanji študenti (20% popust):
Pet, sob, ned – 160 EUR
Pet, sob – 112 EUR
Samo nedelja – 64 EUR

Študenti SFU Ljubljana in študenti pedagoške fakultete (50% popust):
Pet, sob, ned – 100 EUR
Pet, sob – 70 EUR
Samo nedelja – 40 EUR

Opomba: Za študente SFU Ljubljana in študente Pedagoške fakultete, ki imajo te vsebine v rednem urniku študijskega programa, kotizacije ni.

 

Prisrčno vabljeni!

 

Mag. Miran Možina, direktor SFU Ljubljana

 

 

Gradivo: