Psihoterapija travme z metodo BRAINSPOTTING

 

 

 

Vabi na tridnevno izobraževanje

PSIHOTERAPIJA TRAVME Z METODO BRAINSPOTTING

(1. stopnja)

 

Mario C. Salvador in Tamara Trobentar

13. – 15. september 2024

 

Izobraževanje bo izvedeno prek spleta (Zoom aplikacija) v angleškem jeziku.

Udeležencem izobraževanja bodo za omejen čas na voljo posnetki predavanj.

Izobraževalni dan se bo začel ob 9.30 in končal ob 17.30, z vmesnim odmorom za kosilo. Ker so v izobraževanje vključene žive demonstracije, lahko zavoljo zagotovitve kvalitetnega procesa predviden urnik odstopa do 30 min.

Opravljeno izobraževanje Brainspotting 1. stopnja je pogoj za udeležbo na specializiranem izobraževanju za uporabo metode Brainspotting z otroki in mladostniki, ki bo potekalo jeseni 2024.

 

PRIJAVITE SE

Brainspotting je hkrati oblika diagnoze in obravnave, okrepljena s predvajanjem dvosmernega zvoka. Je globoka, neposredna, močna, pa vendar usmerjena in varna metoda.

Na izobraževanju bo predstavljena nevrobiologija psihološke travme. Usmerili se bomo na predelavo travme z metodo brainspotting, ki omogoča predelavo izvorov travme, disociacije in drugih simptomov. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti. Izobraževanje bo usmerjeno na praktično učenje metode, ki se lahko integrira v različne terapevtske pristope.

S pomočjo metode brainspotting odkrijemo aktivirane položaje očesa, ki jih imenujemo Brainspot. Njihov položaj lahko določimo s pomočjo enega ali obeh očes, katerih zaznave opazimo skozi »notranje okno« (»Inside Window«) klientovega čutnega dojemanja ali skozi »zunanje okno« (“Outside Window”) klientovega refleksnega povratnega odziva (pomežik, očesni trzljaji, razširjene zenice, pospešeno dihanje, subtilni premiki telesa …). Udeleženci bodo najprej spoznali fenomenološki pristop, ki podpira strategije Brainspottinga. Sledile bodo strategije za prepoznavo in predelavo točk (Brainspot). Osredotočili se bomo na uporabo in integracijo metode brainspotting pri vašem tekočem delu s klienti, vključno s tistimi v stanju močne disociacije. Metoda brainspotting je združljiva skoraj vsemi področji terapevtske specializacije.

Metoda brainspotting terapevte opremi z izredno učinkovitim orodjem, ki njihovim klientom omogoči osredotočen in hiter dostop do globokih delov možganov in tam izvirajočih čustvenih, telesnih ali funkcionalnih težav.

VEČ INFORMACIJ o izobraževanju

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki:

  • se strokovno ukvarjate s psihoterapijo ali psihološkim svetovanjem,
  • ste v psihoterapevtskem izobraževanju.

Izobraževanje bo izvedeno prek spleta v angleškem jeziku.

Udeleženci prejmete potrdilo o opravljeni 1. stopnji  izobraževanja iz metode Brainspotting, ki velja za pridobitev mednarodnega certifikata pri Brainspotting Training Inc.

DATUM: 13. – 15. september 2024

IZVAJALCA: Mario C. Salvador in Tamara Trobentar

KOTIZACIJA

  • Cena izobraževanja ob zgodnji prijavi je 540 eur (velja za plačilo celotnega zneska do 1. avgusta 2024).
  • Cena izobraževanja ob redni prijavi je 590 eur (velja za plačilo celotnega zneska po 1. avgustu 2024).
  • Za udeležence, ki ste že opravili izobraževanje iz metode Brainspotting 1. stopnje in bi se izobraževanja želeli ponovno udeležiti, je cena polovična.

Cena udeležbe vključuje vse materiale potrebne za izvedbo delavnice (pointer in bilateralna glasba).

PRIJAVE zbiramo do 9. 9. 2024 prek SPLETNEGA OBRAZCA.

Prijava je veljavna po prejetem plačilu. Število mest je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijavljenih.

 

PRIJAVITE SE

Jeseni 2024 bo potekalo specializirano izobraževanje iz metode Brainspotting za uporabo z otroki in mladostniki

VEČ INFORMACIJ

Inštituta Brainspotting
Inštitut za izobraževanje, raziskovanje in psihoterapijo travme Brainspotting

E-mail: brainspottingslovenia@gmail.com
Telefon: 070 832 407 (Tamara Trobentar – vsebinska vprašanja), 041 971 148 (Maša Vozlič – organizacijska vprašanja)