Strokovni seminar: Psihoanalitično delo z otroki in mladostniki

 

 

Spoštovani!

V imenu EZPPS vas vljudno vabimo na strokovni seminar z naslovom Psihoanalitično delo z otroki in mladostniki, ki se bo odvijal v petek, 10. maja 2024, od 13.00 do 20.00 v CUBO Hotelu v Ljubljani, Slovenska cesta 15. Predavanje bo potekalo v živo, možna pa je tudi udeležba online udeležba.

Osrednji predavatelj bo dr. Igor Okorn, priznani trening psihoanalitik in supervizor, član IPA, ki ima večletne terapevtske izkušnje dela z otroki, mladostniki kot tudi odraslimi. Nedavno je zaključil teoretični del izobraževanja za psihoanalizo otrok in mladostnikov ter postal prvi psihoanalitik iz Slovenije, ki je prešel štiriletni proces tega izobraževanja. Dr. Okorn bo, skozi predavanje z naslovom: Psihoanalitično klinično delo z otroki in mladostniki: Teoretski koncepti D. W. Winnicotta v praksi, delil svoje bogato znanje o razvoju otrokovega mentalnega sveta od rojstva dalje ter o pomenu zgodnjega odnosa s pomembnim drugim, predvsem z mamo.

Donald Woods Winnicott je bil pediater in psihoanalitik 20. stoletja, ki je preučeval razvoj otrok. Winnicott je razvil več teorij in konceptov, ki so pomagali oblikovati način, z obziroma na katerega se danes izvajata psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija. Winnicott je leta 1935 postal otroški analitik in leta 1936 polnopravni član Britanskega psihoanalitičnega društva. Sčasoma se je Winnicott distanciral od teoretičnih in praktičnih raziskovanj drugih pomembnih avtorjev na tem področju in razvil lastne teorije o otrokovem razvoju.

Predavanje bo vsebovalo predstavitev nekaterih temeljnih in bistvenih konceptov za razumevanje razvoja otrokovega mentalnega sveta od rojstva dalje, v odnosu s pomembnim drugim. Za psihoanalitično razumevanje ter delo z otroki in mladostniki so koncepti, kot so npr. “rojstvo subjekta”, “agresija in sovraštvo do drugega”, “prehodni prostor in pojavi” in še nekateri drugi, neobhodni za dovolj dobro delo z otroki, mladostniki in tudi z odraslimi osebami.

Pred osrednjim delom predavanja bo Mija Repenšek, mag. zak. in dru. štud., spec. zdt. svetovalka centra Logout predstavila obravnavo problematičnega spletnega vedenja pri otrocih in mladostnikih v praksi.

Predavanje se bo osredotočilo na strategije prepoznavanja problematičnega spletnega vedenja, preko primerov iz prakse. Del predavanja bo namenjen razumevanju, kaj štejemo pod problematično rabo spleta in kako ta vpliva na otrokov razvoj, tako na psihološkem kot tudi na socialnem in čustvenem nivoju. Predstavljene bodo različne oblike digitalne zasvojenosti in njihovi učinki na mlade, s poudarkom na možnostih intervencij in s vpogledom v kompleksnost sodobnih digitalnih izzivov mladih, ki v centru Logout poiščejo pomoč. Izpostavljeni bodo viri pomoči in načini podpore otroku ali mladostniku, ki je žrtev tovrstnih zlorab.

 

KOTIZACIJA (vključuje seminar, pijačo in prigrizke)

Zgodnje prijave (do petka 3. 5. 2024):

  • Člani EZPPS 40 €
  • Ostali 60 €

Polna cena (od 4. 5. 2024 dalje):

  • Člani EZPPS 45 €
  • Ostali 65 €

Podatki za plačilo kotizacije:

Evropsko združenje psihoanalitičnih pristopov – Slovenija (EZPPS)
Cesta na Brdo 109, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 6857 374, Delavska Hranilnica

 

PRIJAVA

Za prijavo na seminar pišite na elektronski naslov EZPPS: info@ezpps.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi ali spremembe datuma seminarja.

Na dan seminarja boste na vaš elektronski naslov prejeli povezavo do spletnega seminarja.

 

ODPOVED UDELEŽBE NA SEMINARJU

V primeru, da se seminarja ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da nas o tem obvestite čimprej.

Vračilo kotizacije:

  • Če odpoveste udeležbo vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam bomo že plačano kotizacijo vrnili v celoti.
  • Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

Prosimo, da nas o odpovedi obvestite po e-pošti:  info@ezpps.org

 

DODATNE INFORMACIJE: 

Več informacij je dostopnih na povezavi: https://ezpps.org/dogodek/strokovni-seminar-ezpps/ .

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam na voljo na naslovu info@ezpps.org

 

VABILO na strokovni seminar
PRIJAVNICA na strokovni seminar

 

Lepo vabljeni!