Spletni seminar o čustveni lakoti po materi

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Podpora pri prepoznavanju in zdravljenju
“čustvene lakote po materi” 

kako naj odrasle hčere razumejo in prebolijo pomanjkanje
ljubeče nege, varnosti in vzgoje,

 

v četrtek, 16. maja 2024, od 17. do 20. ure.

Seminar bo vodila Kelly McDaniel.

 

Kelly McDaniel nam bo predstavila osnove stanja čustvene lakote po materi in zakaj lahko razumevanje tega spremeni naš pristop k zdravljenju. Poudarila bo naše univerzalne razvojne potrebe po negi, zaščiti in vodenju ter razložila bistvene elemente materinske skrbi in kaj se zgodi, ko je ena ali več teh potreb ogrožena.

V predavanju se bo Kelly osredotočila na naslednje:

  • kako raziskovati materinsko vez;
  • kako zmanjšati željo po zaključevanju, ki je lahko dejanje, dosežek ali občutek dokončanja odnosa ali razrešitve nečesa;
  • tehnike, ki pomagajo zmanjšati cikle škodljivega vedenja.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.

 

PREDAVATELJICA:

Kelly McDaniel, LPC, NCC, CSAT, je licencirana strokovna svetovalka, mati in zagovornica žensk. V svoji prvi knjigi Ready to Heal (2008) je razvila izraz »mother hunger« , pojem t. i. čustvene lakote po materi. S tem izrazom je opredelila poškodbo navezanosti med materjo in hčerko, ki ustvarja okolje, primerno za razvoj odvisnosti od alkohola, drog, spolnosti, iger na srečo, toksičnih odnosov …

V jeziku Teorije navezanosti, prve teorije sodobne znanosti o človeku, ki ovrednoti materinsko ljubezen in pokaže, da pri tem ne gre zgolj za potrebo ali željo matere po stiku z otrokom niti za potrebo otroka po hrani in preživetju, ampak za njun vzajemni odnos, čustveno povezanost in vzajemno ljubezen, je »mother hunger« drugo ime za ne-varno navezanost.

Kelly svoje strokovno delo posveča negovanju ne-varne navezanosti in materinske prikrajšanosti pri odraslih ženskah.

V svoji drugi knjigi, Mother Hunger (Hrepenenje po mami), Kelly spregovori milijonom žensk, ki vse življenje trpijo zaradi čustvenega bremena, ki negativno vpliva na njihovo samopodobo, prehranjevalne vzorce in dobro počutje v odnosih.

»Navezovalno vedenje je oblika vedenja, ki stremi k vzpostavljanju ali ohranjanju bližine s priljubljeno ali posebej določeno osebo […] Navezovalno vedenje je posebej očitno v zgodnjem otroštvu, toda domnevamo lahko, da zaznamuje človeška bitja od zibelke do groba.« (John Bowlby, 1979, str. 129)

Več o predavateljici in njenem delu si lahko ogledate na naslednjih povezavah: https://kellymcdanieltherapy.com/ in https://kellymcdanieltherapy.com/press/.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 65,00 eur
  • nečlani: 75,00 eur

Opomba: V kotizacijo je že vključen 22 % DDV.

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

Če je plačnik kotizacije proračunski uporabnik, se kotizacija poravna po izstavljenem e-računu v zakonsko določenem roku. E-račun bo izstavljen po zaključenem seminarju na podlagi naročilnice, ki jo pošljete ob prijavi na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na svoj elektronski naslov na dan seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org