Vabilo k vpisu v prvi letnik

ŠTUDIJ INTEGRATIVNE TELESNO USMERJENE PSIHOTERAPIJE IN PROGRAM ZA OSEBNI RAZVOJ 

GENERACIJA 2024/2025

 

Inštitut za integrativno telesno usmerjeno psihoterapijo INTEUP razpisuje program za osebni razvoj in psihoterapevtsko delo po metodi INTEGATIVNE RAZVOJNE TELESNE PSIHOTERAPIJE. Program, ki ga je utemeljil in razvil Center za integrativni razvoj, je akreditiral Evropski inštitut za telesno usmerjeno psihoterapijo (EABP) in je tudi ena od priznanih smeri psihoterapije, ki omogoča pridobitev Evropskega certifikata psihoterapije v okviru Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

V središču delovanja in pozornosti je telo. Nagovarjamo ga z metodami, ki izhajajo iz telesno usmerjene psihoterapije, neoreichianskega pristopa in s praksami, ki temeljijo na utelešenju. Tako postanejo čustveni in psihološki procesi celoviti, ravni osebnosti, do katerih pristopamo, pa se medsebojno dopolnjujejo in nadgrajujejo.

Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je sprva zasnovan kot štiriletni študijski program in se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih. V štiriletnem izobraževanju sta združena program za osebni razvoj in program za terapevtsko delo, udeleženci pa sami znotraj tega izbirajo, kam bodo usmerili svojo pozornost. V tem smislu lastni osebni razvoj (prvi dve leti) postane osnova za kvalitetno terapevtsko delo ali integracijo terapevtskih metod v druge poklice. Za pridobitev Diplome o zaključku izobraževanja v telesno usmerjeni psihoterapiji je potrebno zaključiti tako petletni program kot vse obveznosti znotraj samega programa.

Znanja, ki jih pridobijo udeleženci programa telesno usmerjene psihoterapije so:

  • razumevanje in delo s karakternimi strukturami;
  • telesno, čustveno in verbalno zrcaljenje in ozaveščanje;
  • orodja za telesno predelavo čustvenih težav;
  • delo z odpiranjem energijskega pretoka v telesu;
  • delo z avtentičnimi impulzi kot pot do polnejšega izražanja sebe;
  • delo s travmo (»šok travma«, razvojna travma, odnosna travma);
  • regulacija živčnega sistema;
  • izgrajevanje in povečevanje kapacitete za občutenje vseh čustev (različnih stopenj intenzivnosti);
  • delo z zgodnjimi razvojnimi strukturami – njihova izgradnja in dokončevanje;
  • delo z izražanjem in praznjenjem.

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani s pričetkom v oktobru 2024. Rok za zgodnje prijave in znižano ceno šolnine velja do 1. 6. 2024. Če želite izvedeti več nam pišite, da vam pošljemo brošuro s podrobnostmi.  Prijave za vpis v prvi letnik izobraževanja bodo potekale vse do zapolnitve mest pred pričetkom šolanja. Več informacij o študiju in prijavi najdete na naši spletni strani: www.cir.si.

Za prijavo v program je potrebno izpolniti prijavnico, ki vam jo pošljemo na vašo željo.

Za več informacij nam pišite na e-naslov: info@cir.si.