Vabilo k vpisu v prvi letnik

ŠTUDIJ INTEGRATIVNE TELESNO USMERJENE PSIHOTERAPIJE IN PROGRAM ZA OSEBNI RAZVOJ

GENERACIJA 2023/2024

 

Inštitut za integrativno telesno usmerjeno psihoterapijo INTEUP, razpisuje program za osebni razvoj in psihoterapevtsko delo po metodi ICD (Integrative Core Dynamics). Program, ki ga je utemeljil in razvil Center za integrativni razvoj je akreditiral Evropski inštitut za telesno usmerjeno psihoterapijo (EABP) in je tudi ena od priznanih smeri psihoterapije, ki omogoča pridobitev Evropskega certifikata psihoterapije v okviru Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

V središču pozornosti in delovanja je telo. Nagovarjamo ga z metodami, ki izhajajo iz telesno usmerjene psihoterapije in neoreichianske energetike jedra (ang. core energetics). Tako postanejo čustveni in psihološki procesi celoviti, ravni osebnosti do katerih pristopamo pa se medsebojno dopolnjujejo in nadgrajujejo.

Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je zasnovan kot štiriletni študijski program in se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih. V štiriletnem izobraževanju sta združena program za osebni razvoj in program za terapevtsko delo, udeleženci pa sami znotraj tega izbirajo, kam bodo usmerili svojo pozornost. V tem smislu lastni osebni razvoj (prvi dve leti) postane osnova za kvalitetno terapevtsko delo ali integracijo terapevtskih metod v druge poklice.

Za pridobitev naziva specializant telesno usmerjene psihoterapije izobraževanje traja štiri leta. Znanja, ki jih pridobijo udeleženci programa telesno usmerjene psihoterapije so:

  • razumevanje in delo s karakternimi strukturami
  • telesno, čustveno in verbalno zrcaljenje in ozaveščanje
  • orodja za telesno predelavo čustvenih težav
  • delo z odpiranjem energijskega pretoka v telesu
  • delo z avtentičnimi impulzi kot pot do polnejšega izražanja sebe
  • delo s travmo (šok travma, razvojna travma, odnosna travma)
  • regulacija živčnega sistema
  • izgrajevanje in povečevanje kapacitete za občutenje vseh čustev, različnih stopenj intenzivnosti
  • delo z zgodnje razvojnimi strukturami-njihova izgradnja in dokončevanje
  • delo z izražanjem in praznjenjem.

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani s pričetkom v oktobru 2023. Če želite izvedeti več nam pišite, da vam pošljemo brošuro s podrobnostmi.  Prijave za vpis v prvi letnik izobraževanja bodo potekale vse do zapolnitve mest pred pričetkom šolanja. Več informacij o študiju in prijavi najdete na naši spletni strani: www.cir.si.

Za prijavo v program je potrebno izpolniti prijavnico, ki vam jo pošljemo na vašo željo.

Za več informacij nam pišite na e-naslov: info@cir.si.