Izobraževanje iz Somatic Experiencing-a®

Ljubljana, 2024 – 2026

 

Kaj je Somatic Experiencing®?

Somatic Experiencing® ali v prevodu Somatsko doživljanje je inovativen pristop za obvladovanje travmatičnih in stresnih življenjskih izkušenj. Osnovna ideja je podpora in krepitev naravne sposobnosti samoregulacije živčnega sistema. Metoda daje prednost razumevanju in obdelavi telesnih občutkov, ki izvirajo iz travme, namesto podrobnemu osredotočanju na travmatični dogodek sam. Prepoznavanje in delo s temi občutki omogočata celovitejše okrevanje od posledic travme.

Več informacij o izobraževanju najdete tukaj.

 

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno psihoterapevtom (tudi psihoterapevtom v treningu in specializantom), psihosocialnim svetovalcem, socialnim delavcem in drugim strokovnjakom s področja pomoči ljudem (npr. zdravniki, medicinske sestre, teologi) ter bodyworkerjem (fizioterapevtom ipd.).

Udeleženci morajo pred začetkom izobraževanja opraviti dvodnevni uvodni seminar. Informacije o uvodnem seminarju tukaj.

Uvodni seminar je priložnost za spoznavanje Somatic Experiencing-a na izkustven način, ne glede na to, ali se nameravate prijaviti na celotno izobraževanje.

Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku. Vključuje teorijo in praktikum.

 

KJE: City hotel, Dalmatinova 15, 1000 Ljubljana.

KDAJ: Izobraževanje poteka v obliki šestih modulov (11.-16. april 2024, 24.-29. oktober 2024, 6.-11. marec 2025, 9.-14. oktober 2025, 28. februar–5. marec 2026, 2.-7. september 2026).

IZVAJALKI: Glyndie Nickerson (prvi štirje moduli) in Abi Blakeslee (zadnja dva modula) z učiteljskim timom izkušenih SE praktikov.

CENA: Skupna cena znaša 6020 €, plačilo je možno po obrokih.

PRIJAVE: Prijavite se lahko na spletni strani ali prek elektronske pošte (Prof. dr. Metka Kuhar, metka@mudita-institute.com).

Izobraževanje bo izvedeno, če bo dovolj prijav.

 

Mudita inštitut
https://mudita-institute.com/