5. mednarodna konferenca Analiza in aktivizem

 

Spoštovani,

veseli nas, da Vas lahko v imenu Slovenskega Združenja za Analitično Psihologijo povabim na tridnevno konferenco o analizi in aktivizmu, ki bo potekala od 1. septembra 2023 do 3. septembra 2023 na Pravni Fakulteti v Ljubljani. Konferenca bo gostila vodilne svetovne jungovske psihoanalitike, sociologe ter druge strokovnjake iz celega sveta, ki bodo osvetlili teoretične vidike družboslovja, politike ter aktualnih političnih tem, pa tudi področje aktivizma.

Namen konference je omogočiti izmenjavo znanja, idej in izkušenj med udeleženci iz različnih strokovnih področij ter spodbuditi dialog o pomembnih vprašanjih, ki vplivajo na sodobno družbo. Vrhunski predavatelji s področja sociologije, psihoanalize ter analitične psihologije (Jungovska veja Psihoanalize)  bodo ponudili edinstven pogled na družbo s pomočjo teh ved ter  uporabo le teh  pri razumevanju družbenopolitičnih fenomenov ter pri spodbujanju aktivizma.

Program konference bo zajemal različne teme, med drugim:

  • Psihoanalitični pogledi na politične teorije
  • Aktualne politične teme skozi prizmo jungovske analize
  • Vpliv psihološkega razumevanja na aktivizem in družbeno spremembo

Poleg predavanj bodo na voljo tudi razprave, delavnice in priložnosti za mreženje s strokovnjaki s celega sveta. Konferenca bo potekala v prijetnem in stimulativnem okolju, ki bo spodbujalo izmenjavo idej ter vzpostavilo trajne povezave med udeleženci.

Če vas zanima udeležba na konferenci, vas prosimo, da se registrirate preko spletnega obrazca na naši uradni spletni strani https://analysisandactivism.org/. Tam boste našli tudi več informacij o lokaciji, cenah in popustih za zgodnje prijave, ki potečejo ta mesec.

Veselimo se vaše udeležbe na tej pomembni konferenci, ki bo zagotovo prispevala k bogatitvi našega razumevanja analize, aktivizma ter družbenih in političnih vprašanj.

Dodajam še video vabilo prof. Andrew Samuelsa, enega vodilnih angleških psihoterapevtov in analitikov, na to konferenco.

https://www.youtube.com/watch?v=ztEvazWxca8

 

S spoštovanjem,

Tine Papič (predsednik)
Slovensko Združenje za Analitično Psihologijo