Spletni seminar o skrajnih duševnih stanjih

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Skrajna duševna stanja in psihoterapija

(od Antike naprej),

v četrtek, 18. maja 2023, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodil prof. dr. Borut Škodlar, psihiater in psihoterapevt.

 

Skrajna duševna stanja od nekdaj pretresajo človeka predvsem v dveh smislih. Po eni strani zbujajo tesnobo, negotovost in strahove pred izgubo kontrole. Vse to ponuja vrsto idej, ideologij in predsodkov okrog takšnih stanj. Na drugi strani pa skrajna stanja zbujajo radovednost, iskalce potiskajo na poti iskanja presežnega in prinašajo ključna spoznanja o tem, kaj človek sploh je, in zakaj ter čemu živi. Takšna stanja preučuje psihopatologija in jih najdemo v psihiatričnih raziskavah in učbenikih. Mistično in kontemplativno krilo teh stanj preučujejo teološke in druge duhoslovne znanosti, v sodobnem času pa tudi mnogi fenomenologi in nevroznanstveniki. O njih in njihovem mestu pri iskanju dobrega, smiselnega in izpolnjujočega življenja, pa pišejo filozofi, besedni umetniki in duhovniki, v različnih duhovnih tradicijah, vse od najstarejših besedil, ki jih pozna človeštvo. Če v njih poiščemo uvide o različnih duševnih in duhovnih stanjih ter spoznanja o tem, kako lahko vplivajo na človekovo življenje, lahko najdemo psihoterapijo davno pred vznikom psihoterapije, kot jo poznamo danes. Vendar vrednost poglabljanj v starejša besedila nima samo vrednosti jačanja zgodovinskega spomina, ter potrditve obstoječih psihoterapevtskih praks, pač pa lahko v njih najdemo tudi navdihe za nove in sveže, ki jim poleg tradicionalne preverjenosti lahko dodamo tudi sodobno znanstveno preverljivost.

Seminar je namenjen psihoterapevtkam_om, študentkam_om psihoterapije, psihologinjam_om, pedagoginjam_om, socialnim delavkam_cem, poklicem v izobraževanju  in ostalim strokovnjakom iz poklicev pomoči.

 

O IZVAJALCU PREDAVANJA:

Borut Škodlar je psihiater in psihoterapevt s formacijo na področju logoterapije in eksistencialne analize ter individualne in skupinske psihoanalitične psihoterapije. Vodi Enoto za psihoterapijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana in je kot izredni profesor član Katedre za psihoterapijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Njegovo ožja strokovna področja so psihoterapija psihoz, fenomenološka raziskovanja psihotičnih stanj in samomorilnosti ter diferencialno fenomenološka in hermenevtična razumevanja duhovnih in kontemplativnih tradicij.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

Če je plačnik kotizacije proračunski uporabnik, se kotizacija poravna po izstavljenem e-računu v zakonsko določenem roku. E-račun bo izstavljen po zaključenem seminarju na osnovi naročilnice, ki jo pošljete ob prijavi na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov na dan seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri (3) dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org