Vabilo k vpisu v prvi letnik

ŠTUDIJ INTEGRATIVNE TELESNO USMERJENE PSIHOTERAPIJE IN PROGRAM ZA OSEBNI RAZVOJ

GENERACIJA  2023/2024

 

Inštitut za integrativno telesno usmerjeno psihoterapijo INTEUP, razpisuje program za osebni razvoj in psihoterapevtsko delo po metodi ICD (Integrative Core Dynamics). Program, ki ga je utemeljil in razvil Center za integrativni razvoj je akreditiral Evropski inštitut za telesno usmerjeno psihoterapjo (EABP) in je tudi ena od priznanih smeri psihoterapije, ki omogoča pridobitev Evropskega certifikata psihoterapije v okviru European Association for Psychotherapy.

V središču pozornosti in delovanja je telo. Nagovarjamo ga z metodami, ki izhajajo iz telesno usmerjene psihoterapije in neoreichianske Core-energetike. Tako postanejo čustveni in psihološki procesi celoviti, ravni osebnosti do katerih pristopamo pa se medsebojno dopolnjujejo in nadgrajujejo.

Program za osebni razvoj in terapevtsko delo je zasnovan kot štiriletni študijski program in se v posameznem šolskem letu izvaja v štirih petdnevnih modulih. V štiriletnem izobraževanju sta združena program za osebni razvoj in program za terapevtsko delo, udeleženci pa sami znotraj tega izbirajo, kam bodo usmerili svojo pozornost. V tem smislu lastni osebni razvoj (prvi dve leti) postane osnova za kvalitetno terapevtsko delo ali integracijo terapevtskih metod v druge poklice.

Za pridobitev naziva specializant telesno usmerjene psihoterapije izobraževanje traja 4 leta. Znanja, ki jih pridobijo udeleženci programa iz telesno usmerjene psihoterapiije so:

  • razumevanje in delo s karakternimi strukturami
  • telesno, čustveno in verbalno zrcaljenje in ozaveščanje
  • orodja za telesno predelavo čustvenih težav
  • delo z odpiranjem energijskega pretoka v telesu
  • delo z avtentičnimi impulzi kot pot do polnejšega izražanja sebe
  • delo s travmo (šok travma, razvojna travma, odnosna travma)
  • regulacija živčnega sistema
  • izgrajevanje in povečevanje kapacitete za občutenje vseh čustev, različnih stopenj intenzivnosti
  • delo z zgodnje razvojnimi strukturami-njihova izgradnja in dokončevanje
  • delo z izražanjem in praznenjem.

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani s pričetkom v oktobru 2023. Prijave za vpis v prvi letnik izobraževanja že potekajo vse do zapolnitve mest pred pričetkom šolanja. Za prijave do 1. 6. 2023 omogočamo popust. Več informacij o študiju in prijavi najdete na naši spletni strani: www.cir.si.

Za prijavo v program je potrebno izpolniti prijavnico, ki vam jo pošljemo na vašo željo.

Za več informacij nam pišite na e-naslov: info@cir.si.