Socialna patologija in psihološke stiske

 

Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; vsak človek je kos celine, del kopnega;
če morje odplavi grudo zemlje, se Evropa zmanjša, kot bi se zmanjšal rtič, kot bi se posestvo tvojih prijateljev ali pa tvoje lastno;
smrt slehernega človeka vzame del mene, ker pripadam človeški vrsti;
in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat, komu zvoni; zvoni tebi.

(Prirejeno po Johnu Donnu)

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Socialna patologija in psihološke stiske,

 

v četrtek, 15. septembra 2022, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodil dr. James M. Sedgwick, PhD, MSC, MA.

 

 

Namen predavanja je udeležencem ponuditi konceptualni okvir za razumevanje odnosa med obsežnimi družbenimi problemi – socialna patologija in določenimi vrstami psihopatoloških fenomenov.

Predstavljene bodo različne oblike namernih in nenamernih socialnih patologij, s posebnim poudarkom na razumevanju različnih vrst (formalnih in neformalnih) pritiskov na posameznika in njihovega izražanja v terapevtski sobi.

Poseben poudarek bo predavatelj namenil družbenosti, značilni človeški sposobnosti družbenega sodelovanja.

Na voljo bodo raziskovalne vaje, priložnosti za vprašanja in razprave o zamislih predstavljenih skozi predavanje.

Udeleženci bodo tako bolje opremljeni za prepoznavanje in delo z različnimi oblikami stisk, ki so bile prej morda drugače razumljene.

Spletni seminar je namenjen psihoterapevtom, psihologom, pedagogom, socialnim delavcem, poklicem v izobraževanju  in ostalim strokovnjakom s humanističnega področja oz. vsem, ki jih ta tema zanima.

 

O PREDAVATELJU:

Dr. James M. Sedgwick PhD, MSC, MA je certificiran transakcijski analitik in psihoterapevt, registriran in delujoč v Birminghamu, v Veliki Britaniji. Je avtor dela Kontekstualna transakcijska analiza: neločljivost sebe in sveta (Contextual Transactional Analysis: the inseparability of self and world), izdanega pri založbi Routledge, kjer opiše nov pristop v transakcijski analizi, s pomočjo katerega raziskuje kako razumeti nekatere oblike psihološkega trpljenja v luči družbenega in političnega konteksta ob njihovem vzniku. Trenutno dela kot višji predavatelj s področja svetovanja in psihoterapije na Univerzi Newman v Birminghamu in je vodja programa za pridobitev magisterija iz integrativne psihoterapije.

 

Spletni seminar bo potekal v angleškem jeziku brez prevoda.

 

 

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org