Socialna patologija in psihološke stiske

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletno delavnico z naslovom

 

Socialna patologija in psihološke stiske,

 

v četrtek, 15. septembra 2022, od 17. do 20. ure.

 

Delavnico bo vodil dr. James M. Sedgwick.

 

 

Namen delavnice je ponuditi konceptualni okvir za razumevanje odnosa med obsežnimi družbenimi problemi (socialna patologija) in določenimi vrstami psiholoških stisk. Udeleženci delavnice bodo tako bolje opremljeni za prepoznavanje in delo z različnimi oblikami stisk, ki so bile prej morda drugače razumljene.

Predstavljeni bodo koncepti za razumevanje kompleksnih družbenih struktur in družbenost kot značilna človeška sposobnost družbenega sodelovanja. Prav tako pa različne oblike namernih in nenamernih socialnih patologij, s posebnim poudarkom na razumevanju različnih vrst pritiskov na posameznika in njihovega izražanja v terapevtski sobi. Zamisli, predstavljene na delavnici bodo udeleženci skupaj s predavateljem implementirali skozi raziskovalne vaje, vprašanja in razpravo.

Spletna delavnica je namenjena psihoterapevtom, psihologom, pedagogom, socialnim delavcem, poklicem v izobraževanju  in ostalim strokovnjakom s humanističnega področja oz. vsem, ki jih ta tema zanima.

 

O PREDAVATELJU:

Dr. James M. Sedgwick PhD, MSC, MA je certificiran transakcijski analitik in psihoterapevt, registriran in delujoč v Birminghamu, v Veliki Britaniji. Je avtor dela Kontekstualna transakcijska analiza: neločljivost sebe in sveta (Contextual Transactional Analysis: the inseparability of self and world), izdanega pri založbi Routledge, kjer opiše nov pristop v transakcijski analizi, s pomočjo katerega raziskuje kako razumeti nekatere oblike psihološkega trpljenja v luči družbenega in političnega konteksta ob njihovem vzniku. Trenutno dela kot višji predavatelj s področja svetovanja in psihoterapije na Univerzi Newman v Birminghamu in je vodja programa za pridobitev magisterija iz integrativne psihoterapije.

 

Spletni seminar bo potekal v angleškem jeziku brez prevoda.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org