Poletna šola Instituta IPAL 2022

 

 

 

Poletna šola Instituta IPAL 2022

 

GLOBINSKA DINAMIKA JUNGOVE RDEČE KNJIGE

V LUČI METODE IPAL

 

bivanjska izkustvena delavnica

 

Vabljeni na Poletno šolo Instituta IPAL vsi tisti, ki želite delati na sebi, izboljšati svoje življenje in spoznati Metodo IPAL.

Metoda IPAL je način dela na sebi bodisi samostojno bodisi kot tehnika, s katero lahko terapevti nadgradijo svoja že obstoječa znanja in veščine. Osnovni postopki Metode IPAL so aktivna imaginacija, delo z risanjem in oblikovanje s plastelinom, psihoanalitična interpretacija in analiza kozmograma (rojstne karte).

Na notranje potovanje se bomo podali s tematikami iz Rdeče knjige kot so duh časa, duh globine, smrt in preobrazba, žrtvovanje in prenos moči, razkroj stare podobe boga ter prepoznavanje kolektivnega boga Vodnarjeve dobe in individualnega boga v vsakodnevnem življenju.

*     *     *

Poletna šola bo potekala v obliki bivanjske delavnice od srede, 13. julija, do nedelje, 17. julija 2022, na Dujčevi domačiji blizu Divače. Morebitni družinski člani ali prijatelji lahko bivajo v bližnjem kampu.

Za prijave do 20. junija 2022 velja nižja kotizacija.

 

 

URNIK POLETNE ŠOLE

SREDA, 13. julij 2022

Potovanje, prihod, namestitev: od 15h naprej

Uvodno srečanje: 18.30 – 20.45 (3 šolske ure)

ČETRTEK, 14. julij 2022

Sanjska matrica: 7h – 8.15h

Delavnica: 9h – 12.30 (4 šolske ure)

Pavza za kosilo in individualno refleksijo

Delavnica: 16.30 – 20h (4 šolske ure)

PETEK, 15. julij 2022

Sanjska matrica: 7h – 8.15h

Delavnica: 9h – 12.30 (4 šolske ure)

Pavza za kosilo in individualno refleksijo

Delavnica: 16.30 – 20h (4 šolske ure)

SOBOTA, 16. julij 2022

Sanjska matrica: 7h – 8.15h

Delavnica: 9h – 12.30 (4 šolske ure)

Pavza za kosilo in individualno refleksijo

Delavnica: 16.30 – 20h (4 šolske ure)

NEDELJA, 17. julij 2022

Sanjska matrica: 7h – 8.15h

Skupinska refleksija in slovo: 9h – 12.30 (4 šolske ure)

 

 

Poletna šola bo potekala na Dujčevi domačiji v Škofljah (Vremski britof), domačija je oddaljena 8 minut vožnje z avtom od Divače. Za bivanje je na voljo več triposteljnih apartmajev in skupni prostor za druženje. Za potrebe delavnice smo rezervirali celotno domačijo, strošek namestitve bo odvisen od števila udeležencev. Po dogovoru so možna organizirana kosila in/ali večerje.

Delavnica bo potekala v naravi, ob sotočju dveh rek, če bo vreme dovoljevalo, sicer pa v notranjem prostoru za delavnice.

Vsako jutro ob 7ih bo oblikovana sanjska matrica. Pripovedovanje sanj v skupini nas povezuje s predniki in njihovo duhovno prakso.

 

 

Rdeča knjiga ni samo zbirka in zapis Jungovega notranjega potovanja, na katerega se je podal po svoji ločitvi od Sigmunda Freuda 1913, temveč je to tudi duhovni priročnik, ki uvaja priložnost in okvir za kontinuirano delo na sebi. Če Metodo IPAL apliciramo na posamezne tematike, kot se pojavljajo in razvijajo v Rdeči knjigi, le-ta postane uporabna na nov način. Rdečeknjižne tematike bo najprej predstavil predavatelj, nato pa jih bomo obdelovali na izkustven način.

Vhod v Metodo IPAL je tehnika aktivne imaginacije, s katero bomo pridobili podobe iz nezavednega. Sledi postopek ozemljevanja pridobljenega materiala iz aktivne imaginacije v vsakodnevnem življenju ter nato njegovo duhovno-psihološko razumevanje s pomočjo pozicij, to je arhetipskih tirnic v rojstnem kozmogramu (rojstni karti).

Poleg aktivne imaginacije bomo pri ozemljevanju podob delali tudi s pomočjo risanja in njihovega utelešanja s plastelinom. Delo bo potekalo v dinamiki skupine in v parih.

 

 

Poletna šola Instituta IPAL obsega 31 ur delavnice. Zaradi hermetične narave dela, je bivanje na domačiji obvezno za vse.  Za prijave in vplačila do 20. 6. 2022 znaša kotizacija 250€, kasneje bo kotizacija 300€. 

Udeležba na sanjski matrici je prostovoljna.

Strošek namestitve za 4 nočitve bo znašal med 100 in 150€ po posamezniku in bo točno znan šele po zapolnitvi nastanitvenih mest.

Prijava se zaključi z vplačilom prvega dela kotizacije 150€. Vračilo vplačane kotizacije v celoti je možno do 30. junija 2022, kasneje pa v polovičnem znesku.

Informacije in prijave v tajništvu Instituta IPAL: 040 518 045 ali info@ipal.si.

 

 

Dr. Matjaž Regovec je kvalificirani jungovski psihoanalitik in doktor psiholoških znanosti (UL, mentor: zasl. prof. Janek Musek). Je ustanovitelj Instituta IPAL in povezovalec njegovih tutorjev od leta 1993 ter avtor številnih strokovnih in znanstvenih knjig, ki so prevedene tudi v nekatere druge jezike (angleščino, ruščino, madžarščino, srbščino). Njegovo raziskovalno delo se v zadnjih letih predvsem osredotoča na Rdečo knjigo ter njeno obravnavo v luči Metode IPAL. Prvi seminarji, v okviru katerih je predstavil nekatere ugotovitve svojega večletnega raziskovanja, in ki so spomladi 2022 potekali v Ljubljani ter v Rusiji na tamkajšnjem usposabljanju jungovskih psihoanalitikov, so naleteli na dober sprejem in plodno obdelavo v sproščenem in toplem kolegialnem vzdušju povezane skupine.

 

 

Institut IPAL
Miklošičeva cesta 36, Ljubljana

M: 040 518 045
E: info@ipal.si
www.ipal.si