Spletni seminar o metaforah

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Metafore in njihova uporaba v psihoterapiji,

 

ki bo v četrtek, 12. maja 2022, od 17. do 19. ure.

 

Seminar bo vodil Tomaž Flajs, geštalt psihoterapevt.

 

Predavanje je razdeljeno na tri dele. V prvem delu bom s pomočjo različnih teoretskih virov predstavil svojo razumevanje pojava in funkcije metafor z namenom spodbujanja njihovega boljšega prepoznavanja ter bolj zavestne uporabe v psihoterapiji. Ta del vključuje naslednja tematske sklope: kaj je metafora; različni teoretski pogledi na metafore; razumevanje uporabe metafore v psihoterapiji; metaforična naravnanost kot odpiranje metaforam ter možne pasti uporabe metafor. V drugem sklopu, kjer se bom naslonil tudi na izsledke znanstvene raziskave, se bom osredotočil na uporabo metafor v praksi, s poudarkom na  metaforah ki jih ustvari klient in metaforah ki jih ustvari terapevt, na uporabi metafor v kratki terapiji ter na uporabi metafor v superviziji. Tako teorija kot tudi vsi predstavljeni načini uporabe metafor bodo ilustrirani s kliničnimi primeri. Tretji, zadnji del bo namenjen vprašanjem in diskusiji.

 

Tokratni seminar ˝Metafore in njihova uporaba v psihoterapiji˝ je odličen uvod v 19. Študijske dneve SKZP z naslovom ˝Sanje, metafore in kreativni mediji v psihoterapiji˝, ki bodo potekali od 3. do 5. junija 2022 na Rogli. Več o Študijskih dnevih SKZP si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.skzp.si/studijski-dnevi-2022/.

 

O IZVAJALCU:

Tomaž Flajs je nosilec EDP, ki jo podeljuje Evropska zveza za psihoterapijo (EAP)  in certifikata odličnosti inštituta GATLA iz Los Angelesa, ZDA, kjer v okviru edukativnih delavnic deluje tudi kot edukator-asistent. Je redni član in akreditiran supervizor Evropske zveze za geštalt terapijo (EAGT), kjer deluje kot član Odbora za človekove pravice in družbeno odgovornost. Iz geštalt psihoterapije je diplomiral na britanskem inštitutu GPTI. Bil je predsednik Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES in Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP). Je edukator in supervizor geštalt terapije z mednarodnimi izkušnjami. Geštalt terapijo poučuje kot gost na inštitutih v Avstriji, Gruziji, Nemčiji, Rusiji, na Hrvaškem in na Kitajskem. V Sloveniji svojo dejavnost izvaja v okviru GITA Inštituta za geštaltsko terapijo, Ljubljana, ki ga je ustanovil skupaj z dr. Rudijem Kotnikom in Bogdanom Žoržem. Na GITI v sodelovanju z mednarodno priznanimi strokovnjaki s področja geštalt psihoterapije izvaja psihoterapevtsko izobraževanje za geštalt psihoterapevte. Že vrsto let se ukvarja z uporabo metafor v geštalt terapiji. Na to temo je vodil več delavnic ter v Slovenski reviji za psihoterapijo KAIROS objavil članek ‘Uporaba metafor v geštalt terapiji’.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org