Spletni seminar o osebnostnih motnjah

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na dvodnevni spletni seminar z naslovom

 

OSEBNOSTNE MOTNJE  V TEORIJI IN PRAKSI,

 

ki bo v četrtek, 16. in 23. septembra 2021, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodil dr. Simon Brezovar.

 

Spletni seminar z naslovom Osebnostne motnje v teoriji in praksi bo sestavljen iz dveh delov. Prvi del bo namenjen predstavitvi splošnih konceptov vezanih na osebnostne motnje. Predavatelj bo skušal opredeliti osebnostne motnje ter jih razmejiti od zdravega osebnostnega funkcioniranja. Predstavljeni bodo klasični kategorični in novejši dimenzionalni modeli osebnostnih motenj ter slabosti enih in drugih. V tem delu bodo predstavljeni tudi načini, ki nam pomagajo osebnostne motnje prepoznavati. Ob koncu prvega dela bodo predstavljene različne teoretične perspektive (psihodinamična, kognitivno-vedenjska, nevrobiološka), ki skušajo razložiti vzroke za nastanek osebnostnih motenj. Drugi del seminarja bo namenjen specifičnim osebnostnim motenj. V tem delu se bo predavatelj osredotočil na devet osebnostnih motenj (po DSM-5) ter za vsako izmed njih predstavil vzroke za nastanek, diagnostične kazalce ter temeljne principe zdravljenja.

 

O IZVAJALCU:

Dr. Simon Brezovar (1986) je klinični psiholog, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana ter kot visokošolski učitelj na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Kot klinični psiholog se subspecialistično ukvarja z nevrodegenaritivnimi obolenji, predvsem diagnostiko demenc ter psihološko podporo pacientom z demenco ter njihovim svojcem. Raziskovalno je aktiven na različnih področjih, ki se dotikajo polja nevroznanosti ter klinične nevropsihologije. Je avtor knjige Osebnostne motnje v teoriji in praksi: Zakaj nastanejo, kako jih prepoznamo in kako zdravimo.

 

KOTIZACIJA:

  • enodnevna udeležba:
    • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
    • nečlani: 50,00 eur
  • dvodnevna udeležba:
    • člani društev v okviru SKZP: 70,00 eur
    • nečlani: 90,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org