Uvod v Terapijo sprejemanja in predanosti (ACT)

 

 

 

VABILO NA SPLETNO IZOBRAŽEVANJE

 

UVOD V TERAPIJO SPREJEMANJA IN PREDANOSTI (ACT)

 

 Prof. dr. IGOR KRNETIĆ

19. – 20. september 2020

 

Vabimo vas na dvodnevno uvodno izobraževanje iz Terapije sprejemanja in predanosti (ACT), ki bo potekalo v spletni obliki. ACT je novejša oblika psihoterapije, ki  temelji na procesih čuječnosti, sprejemanja in vedenjski aktivaciji z namenom spodbujanja psihološke fleksibilnosti. Je z dokazi podprta terapija, ki je učinkovita za različne psihične težave in spada v tretji val kognitivno-vedenjske terapije.

Poudarek bo na osnovnih konceptih, osebni izkušnji in praktični uporabi v terapevtski praksi. Podana bo jasna razlaga ACT tehnik, čemur bo sledilo osebno izkustvo in integracija v proces terapije. Namen izkustvenih vaj bo aplikacija na čuječnosti zasnovanih tehnik za spreminjanje klientovega odnosa do bolečine in trpljenja, in usmerjanje delovanja v smeri zavestno izbranih vrednot – tistega, kar je zanj v življenju pomembno.

 

VODJA IZOBRAŽEVANJA:

Prof. Igor Krnetić je doktor psihologije, kognitivno-vedenjski terapevt, ACT terapevt in terapevt na sočutje usmerjene terapije (CFT). Je izredni profesor za klinično psihologijo (Oddelek za psihologijo, Banja Luka). KVT pri svojem kliničnem delu uporablja od leta 2002, izobraževanja in supervizijo iz vedenjsko-kognitivne terapije pa izvaja od leta 2007. Iz ACT-a se je izobraževal pri ustanoviteljih Stevenu Hayesu, Kelly Wilsonu in drugih. Doslej je vodil več kot 25 izobraževanj iz tretjega vala kognitivno-vedenjske terapije v številnih mestih Zahodnega Balkana. Od začetka pandemije koronavirusa je uspešno vodil več kot tri on-line edukacije iz ACT in CFT s 30-40 udeleženci ter vrsto on-line skupinskih supervizijskih srečanj z več kot deset udeleženci na posameznem srečanju. Več informacij o Igorju in izobraževanjih lahko najdete na: www.krnetic.com; www.centarzakbt.org.

 

Komu je izobraževanje iz ACT namenjeno?
Izobraževanje je namenjeno psihologom, specialistom ali specializantom psihiatrije, psihoterapevtom ali edukantom psihoterapije.

Izobraževanje bo potekalo v bosanskem jeziku.

 

KJE: Zaradi ukrepov, povezanih s COVID-19, bo izobraževanje potekalo »on-line« v spletni obliki.

KDAJ: Izobraževanje bo potekalo v soboto, 19.9. in nedeljo, 20.9.2020 od 10.00 do 18.00 ure.

PRISPEVEK: Prispevek za dvodnevno delavnico znaša na osebo 220 EUR + 22 % DDV.

 

PRIJAVE:
Število mest je omejeno, zato bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Ob prijavi nakažite kotizacijo na račun Inštituta IPSA (Naziv: Inštitut IPSA. Zg. Gameljne 55a, 1211 Lj-Šmartno. Transakcijski račun: 020320254270905). Prijavnico lahko izpolnite na naši spletni strani. Prijavite se lahko tudi po telefonu ali elektronski pošti. Prijave zbiramo do 10.9.2020. V primeru vaše odjave manj kot deset dni pred začetkom delavnice, vplačano kotizacijo zadržimo.

 

INFORMACIJE:

Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje
Stegne 7, 1000 Ljubljana

Telefonska številka: 01 511 10 29; 041 232 654
Elektronski naslov: admin@institut-ipsa.si
Spletna stran: www.ipsa.si