Jungova podoba boga in Metoda IPAL

doc. dr. Matjaž Regovec: *JUNGOVA PODOBA BOGA IN METODA IPAL*

specialistični jungovski psihoanalitičen seminar, 4. 7. 2020

 

Jungova podoba boga temelji na Rdeči knjigi, ki je njegovo monumentalno delo, saj je opis njegovega lastnega notranjega potovanja, na katerem je praktično uporabil svojo metode aktivne imaginacije, ki je, poleg analize sanj, postala temeljno orodje za vzpostavljanje, ohranjanje in neprestano nadgrajevanje odnosa z nezavednim. V tem procesu je Jung docela izkustveno in neposredno postopoma odkrival svoj individualen in nov način vzpostavljanja stika in oblikovanja – prav podobe boga. Jung podobo boga in podobo sebstva v Rdeči knjigi medsebojno dobro loči – kar pa ni slučaj v njegovih kasnejših, zbranih psiholoških delih. Jung podobo boga, ki organsko temelji in izvira iz predhodnikov moderne (Vodnarjeve) dobe, utemelji na krščanskem srednjeveškem modelu, vendar v popolnoma novi, individualizirani obliki, kjer je podoba boga osnovno in tesno povezana s procesom individuacije v ožjem, alkimijsko-transformativnem smislu. Na seminarju bomo analizirali vse temeljne dimenzije Jungove podobe boga ter jih na koncu povezali z vsemi elementi kozmološke simbolne matrice, ki so vsebovani v individualni rojstni karti, ter v popoldanski delavnici delali na primerih udeležencev.

 

Seminar je sestavljen iz dopoldanskega teoretičnega dela (9.00 – 12.20) in popoldanske delavnice, ki vključuje praktično delo na sebi po Metodi IPAL (13.30 – cca 16.00; točen čas zaključka je odvisen od velikosti skupine). Zunanji udeleženci, ki bi želeli absolvirati samo teoretični dopoldanski del in ne bi želeli delati na sebi na popoldanski delavnici, nam to lahko sporočite pred seminarjem.

 

Prijave in informacije v tajništvu Instituta IPAL: 040 518 045 ali info@ipal.si

Kotizacija je na voljo s 15% popustom Covid-19 in znaša 56,10 €.

V spletni trgovini si lahko izdelate predračun in poravnate kotizacijo: https://ipal.si/izdelek/jungova-podoba-boga

 

Predavatelj zbira informativne prijave za specialistično skupino kvalificiranih psihoterapevtov, ki jo bo vodil v okviru programa Iniciacija v Metodo IPAL. Predviden pričetek programa je jesen 2020, na mesec bodo tri srečanja. Informativni dan bo 16. 9. 2020 ob 9. uri. Informacije: matjaz@ipal.si.

Več: www.ipal.si/iniciacija-v-metodo-ipal

 

Doc. dr. Matjaž Regovec je doktor psihologije (UL), kvalificirani jungovski psihoanalitik (ÖGAP) in psihoterapevt (ZPS), in je docent na SFU v Ljubljani. Na Institutu IPAL deluje kot tutor od leta 1993. Šest let je povezoval jungovski psihoanalitični skupini za analizo sanj v Beogradu in Budimpešti ter šest let vodil seminarje na jungovskem usposabljanju pri londonski Asociaciji jungovskih analitikov (AJA). Ljubljansko jungovsko psihoanalitično skupino za analizo sanj povezuje od leta 2006.