Porajanje, preseganje in psihodinamika odrešenika – arhetipski obrazi Neptuna

doc. dr. Matjaž Regovec

seminar po Metodi IPAL, 15. 6. 2019 (9:00 – 16:00)

 

“Imanenca, transcendenca in odrešenik sestavljajo osnovne fenomenološke vidike neptunskega arhetipa, s katerim se srečujemo pri praktičnem delu v psihoanalizi in svetovanju, ter pri psihoterapevtskem zdravljenju, na primer odvisnosti. Tako kot je naš izvor zavit v temeljni misterij življenja, tako je tudi naše preseganje individualne ravni in vključitev v duhovno življenje in razvoj povezano s številnimi ugankami in preobrazbenimi izzivi. Preporod življenja od znotraj pomeni tudi obnovo in je vir duhovne preobrazbe, zaradi katere si želimo odrešitve in odveze. Človek-bog Jezus ter njegovi predhodniki v antičnogrški ter drugi mitologiji opisujejo dinamiko, ki se v ožjem smislu ega sicer nikoli ne zgodi, na drugi ravni pa jo vseeno ves čas vsi doživljamo. Na seminarju si bomo ogledali osnovno dinamiko porajanja, preseganja in »odrešitve«. Pri tem si bomo pomagali z astrološko delitvijo arhetipa in njegovega izražanja na podlagi planetarnih aspektov ter astroloških hiš kot temeljnih življenjskih področij Neptunovega izražanja in delovanja. Delali bomo s primeri udeležencev in pokazali, kako s pomočjo Metode IPAL do kakovostnejšega razumevanja neptunskega arhetipa in njegovega živetja v vsakodnevnem življenju.”

 

Prijave do srede pred seminarjem v tajništvu Instituta IPAL:

T: 040 518 045 (Alenka Malnar)

E: info@ipal.si

Spletna trgovina: https://ipal.si/izdelek/15-6-2019

Ponudba seminarjev Instituta IPAL: https://ipal.si/celodnevni-seminarji

 

V soboto, 1. 6. 2019, bo Založba Hermes IPAL prisotna s stojnico na Rogli v okviru 16. študijskih dnevov SKZP. Ponudili bomo 30% popust na večino knjig, tudi na dela s področja psihoterapije in psihoanalize. Popust bo aktiven v spletni knjigarni med 31. 5. in 3. 6. 2019. Ob nakupu letne naročnine revije Anima prejmete gratis knjigo Prapodobe promiskuitete.

Spletna knjigarna Založbe Hermes IPAL: https://hermes.ipal.si

Pri stojnici na Rogli lahko spoznate Meto Erbežnik, dipl. IPAL, ki vodi specialistične skupine Iniciacije v Metodo IPAL za kvalificirane psihoterapevte.

Več o programu: https://ipal.si/iniciacija-v-metodo-ipal