Vabilo na delavnico – Kevin McCann: “Prihajanje domov – delo z LGBTQ klienti”

Gita

 

 

 

 

in

SLOGES Slovensko društvo za geštalt terapijo            

vas vabita, da se udeležite izobraževalne delavnice

“Prihajanje domov – delo z lezbičnimi, gejevskimi, biseksualnimi in transseksualnimi klienti”,

ki jo bo vodil Kevin McCann, M.I.A.C.P.  s Severne Irske.

Opis delavnice:

Delavnica Kevina McCanna bo opisala proces ‘prihajanja domov’ (‘coming home’) v nasprotju s ‘prihajanjem ven’ (‘coming out’) kot način osvetljevanja težav in izzivov za oba, klienta in terapevta, pri srečevanju z in odkrivanju LGBTQ tematik. Dotika se tako terapevtovega kot tudi klientovega osebnega popotovanja.

Prihajanje domov ni neki enkraten dogodek – je proces, ki se razvija v nekem časovnem razdobju in zahteva pozornost, predanost in zavedanje, da bi se lahko soočili z našimi lastnimi ponotranjenimi prepričanji v zvezi s seksualnostjo, spolom, željo in stereotipi. Ta proces ni omejen le na kliente, temveč lahko vključuje vidike širšega polja, na primer družine, skupnosti, cerkve, šole itd.

Posvetili se bomo vidikom ponotranjene homofobije klientov in terapevtov ter temu, kako lahko terapevtski odnos razkrije in pomaga raziskati introjicirano vsebino na obeh straneh. Raziskali bomo ozadje, iz katerega lahko ta proces vznikne, in podprli udeležence, da tekom delavnice raziskujejo ter ozavestijo svoj lastni proces.

Oblike dela na delavnici bodo kombinacija teorije, demonstracije dela v živo, vprašanj in odgovorov in možnosti supervizije v živo.

Kevin McCann delavnica