Delo s sramom

EAG     FPI

Evropska Akademija za bio-psiho-socialno zdravje

&

Fritz Perls Inštitut

 

p o d r u ž n i c a   v   S l o v e n i j i

 

organizira seminar

 

DELO S SRAMOM

Tomaž Flajs

10. in 11. oktobra, 2015

 

Vsebina seminarja:

 

Cilj te delavnice je senzibilizirati psihoterapevte za temo sramu kot se pojavlja v psihoterapiji. Sram je v terapiji pogosto zanemarjen pojav, čeprav lahko bistveno vpliva na dinamiko odnosa med terapevtom in klientom. Sram je prav tako v jedru mnogih težav zaradi katerih klienti pridejo v terapijo. Na tej delavnici  na način izkustvenega učenja, v katerem se prepletata teorija in iskustvo, raziskujemo kako prepoznati sram, kaj moramo kot psihoterapevti vedeti o sramu in kako delati s sramom.

 

O izvajalcu seminarja:

 

Tomaž Flajs, nosilec ECP in certifikata odličnosti inštituta GATLA iz Los Angelesa, ZDA, kjer v okviru edukativnih delavnic deluje tudi kot edukator-asistent. Je redni član Evropske zveze za geštalt psihoterapijo (EAGT). Iz geštalt psihoterapije je diplomiral na britanskem inštitutu GPTI. Je predsednik Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES in podpredsednik SKZP. Skupaj z Bogdanom Žoržem in dr. Rudijem Kotnikom je soustanovil Inštitut za geštaltsko terapijo, Ljubljana (GITA), kjer deluje kot psihoterapevt, edukator in supervizor. Geštalt terapijo poučuje tudi v tujini, v Avstriji, Gruziji, Rusiji, Nemčiji in na Hrvaškem. O geštalt terapiji je pisal tudi v člankih. Med drugim je napisal članke „Moški in sram“, „Politične dimenzije psihoterapije“ in „Delo z metaforami v geštalt terapiji“ (zadnja dva članka sta objavljena tudi v reviji Kairos).

 

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen psihoterapevtom, študentom psihoterapije, ki delajo s klienti, učnim terapevtom, edukatorjem, supervizorjem vseh terapevtskih šol, tudi strokovnjakom v poklicih pomoči, ki imajo ustrezne izkušnje.

 

Kdaj in kje?

10. in 11. oktober 2015, na Likozarjevi 3, v Ljubljani (6. nadstropje).

 

Čas izvajanja seminarja:

Sobota in nedelja od 9.00 do 17.30.

 

Kotizacija:

Cena seminarja je 160, 00 EUR. Prijavo je potrebno potrditi z akontacijo v višini 50, 00 EUR, ostalo kotizacijo mora vsak udeleženec plačati pred začetkom seminarja. Akontacijo bomo vrnili samo v primeru odpovedi organizatorja.

Člani Slovenskega Društva za integrativno terapijo imajo 10% popusta.

 

Način in rok prijave:

Prijave pošljite na naslov: eag.fpislo@gmail.com do 30. 9. 2015.

 

 

Lep pozdrav.                                                                         Milena Vidmar