SIMPOZIJ

SOBOTA, 4. 6. 2022

12.00 – 14.00

 

 

POTI DO SANJ

 

Na simpoziju bodo predstavljeni različni pristopi in načini raziskovanja sanj, fenomenološki pristop k raziskovanju sanj, psihoanalitični – jungovski, geštaltski in duhovno antropološki vidik. Predavatelji bodo delili svoje bogate izkušnje in odgovarjali na vprašanja.

 

Vodja simpozija:

Asist. mag. Tatjana Verbnik Dobnikar, univ. dipl. soc. ped.

Tatjana Verbnik Dobnikar je geštalt psihoterapevtka (EAGT, EAP, SDP) in supervizorka ter jungovska kovčinja (JCS, LQ). Končala je tudi šolanje iz psihoterapije s pomočjo umetnosti (CEAT), triletno izobraževanje iz analize sanj pri dr. Nastoviću, triletno izobraževanje iz Coreevolution – telesno in v čuječnost usmerjene psihoterapije pri dr. Sigmarju in Cornelii Gerken.

Več kot 10 let je zunanja sodelavka, asistentka na oddelku za Socialno pedagogiko na Pedagoški fakulteti ter vodja geštalt pristopa in predavateljica na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. Je predsednica Slovenskega društva za geštalt terapijo. Aktivna je tudi kot prostovoljka za prvo psihosocialno pomoč pri Rdečem križu.

Vodi zasebno svetovalnico, v kateri izvaja psihoterapijo za posameznike, pare in družine, dela tudi z otroki in mladostniki. Ima tridesetletne izkušnje iz šolskega polja.

Vodi skupino za raziskovanje sanj Sanjski krog.

 

Gostje simpozija:

Dr. Damjan Ristić, univ. dipl. splošni jezikoslovec, bibliotekar in filozof

Končal je študij splošnega jezikoslovja, bibliotekarstva ter filozofije. Nadaljnja pot ga je vodila v Zambijo, kjer je bil pol leta negovalec v bolnišnici, dve leti pa učitelj angleškega jezika in literature v fantovski srednji šoli Mukasa. Po Afriki je sledil študij teologije in pastoralne psihologije ter duhovnega spremljanja v Londonu. Ukvarja se z duhovnim spremstvom, vzgojo duhovnih spremljevalcev in bibličnimi skupinami. Po opravljeni probaciji v Dublinu se je leta 2013 vrnil v Slovenijo, končal doktorski študij na Teološki fakulteti v Ljubljani in nato postal socij provinciala.

Zdaj je ravnatelj Jezuitskega kolegija v Ljubljani. Predava na Teološki fakulteti in skrbi za mednarodno katoliško skupnost v Ljubljani (EML). Pogosto je gost v medijih in tudi sam objavlja podkast z biblično vsebino PismoUk.

Damjan od malega ljubi glasbo, v mlajših letih je tudi nastopal kot koncertni pevec klasične glasbe.

 

Asist. Sara Fabjan, dipl. psih., mag. kog. zn.

Je diplomirana psihologinja in magistrica kognitivne znanosti. Zaposlena je kot asistentka za področje psihologije na Fakulteti za vede o zdravju (Univerza na Primorskem). Trenutno obiskuje doktorski študij psihologije. Že več let kot članica SiNAPSE (Slovenskega društva za nevroznanost) pomaga pri organizaciji Tedna možganov in drugih dogodkov skozi leto. Zanima jo raziskovanje doživljanja in psihoterapija, zato se izobražuje iz integrativne psihoterapije.

 

 

 

Tine Papič, jungovski psihoanalitik, učni terapevt in supervizor (IAAP Zürich), jungovski kovč (JCS, LQ)

Je mednarodno priznan jungovski učni psihoanalitik in supervizor (IAAP Zürich) ter jungovski kovč (JCS, LQ). Končal je tudi šolanje iz psihoterapije s pomočjo umetnosti (CEAT) ter dvoletni intenzivni program odličnostnega kovčinga v Salzburgu (Doing Consulting). Je predsednik Slovenskega združenja za analitično psihologijo, soustanovitelj študija in predavatelj analitične psihologije na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. Je tudi član upravnega odbora mednarodnega gibanja »Analysis and Activism«, ki združuje analitike, ki jih zanimata tako teorija družbenih dogajanj kot aktivizem. Kot analitik deluje v zasebni praksi v Ljubljani na Odprtem inštitutu za psihoterapijo, katerega soustanovitelj je.

Aktiven je tudi kot mednarodni predavatelj, med vidnejšimi predavanji je kot gost v tujini predaval na Univerzi v Rimu v sklopu konference Analiza in aktivizem leta 2015, na evropski konferenci za analitično psihologijo v Trstu leta 2015 je predaval na temo raziskovanja sanj, na Svetovnem kongresu leta 2019 na Univerzi na Dunaju ter leta 2020 na ameriški predsedniški konferenci, organizirani s strani Inštituta C. G. Junga iz San Francisca. Kot soavtor je objavil več del v tujini, najuglednejša publikacija na področju analitične psihologije (Journal of Analytical Psychology) pa ga je med prvimi povabila h komentiranju kliničnih primerov. Leta 2021 je bil kot soavtor skupaj z vodilnimi analitiki z vsega sveta povabljen k pisanju knjige o psihoterapiji v času kovida, ki bo izšla pri založbi Routlage.