PLENARNO PREDAVANJE

PETEK, 31.5.2019

od 17.00 do 19.00

 

 

Barbara Fitzgerald: Ranljivost, sram in obramba pred intimnostjo: terapevtske perspektive

 

Na tem predavanju bo Barbara Fitzgerald, irska psihoanalitičarka in psihoterapevtka, reflektirala raziskovanja in možnosti razumevanja temeljnih kompleksnosti in dinamike, prisotne v terapevtskih odnosih ob naših srečanjih z odraslimi z globokimi izkušnjami sramu in ranljivosti.

Osredotočala se bo na klinične manifestacije, ki izhajajo iz tega fenomena, s posebnim poudarkom na narcistični predstavitvi in na tem, kako lahko na produktiven način obravnavamo kompleksna klinična vprašanja, ki se v tem procesu pojavijo.

S pomočjo kliničnih vinjet/primerov bo Barbara predstavila inovativen okvir razumevanja občutljivosti oziroma »druge kože«, prisotne pri teh krhkih predstavitvah, ter se posvetila načinu naslovitve in osmislitve te dinamike v okviru psihoterapevtskega settinga, tako da se lahko radikalna resnica tega, kar je, ubesedi.

 

Barbara Fitzgerald, psihoanalitična psihoterapevtka, je akreditirana psihoanalitičarka, psihoterapevtka, družinska in učna terapevtka ter supervizorka z zasebno psihoterapevtsko prakso v Dublinu. Je diplomantka Trinity Collegea v Dublinu in ustanovna članica Evropske konfederacije psihoanalitičnih psihoterapij (ECPP), njena pretekla predsednica (2012–2016) in aktualna članica njenega upravnega odbora. Je mednarodna izvedenka za psihoanalizo v Odboru za učne standarde pri Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP), članica Uredniškega odbora Mednarodnega zbornika za psihoterapijo (IJP) in njegova recenzentka. V preteklosti je predsedovala Irskemu svetu za psihoterapijo (ICP) in njegovi psihoanalitični sekciji.