Študijski dnevi 2019

 

 

 

Spoštovane kolegice, kolegi, študentje, prijatelji!

 

Vabimo vas na 16. ŠTUDIJSKE DNEVE 

Slovenske krovne zveze za psihoterapijo,

 

z naslovom

 

SRAM, RANLJIVOST IN AVTENTIČNOST V PSIHOTERAPEVTSKEM ODNOSU”,

 

ki jih bomo gostili na Rogli, od 31. maja do 2. junija 2019.

 

Osrednji letošnji strokovni dogodek SKZP tokrat posvečamo psihoterapevtskemu odnosu, ki je po vseh raziskavah tisti bistveni element, v katerem se odvija in udejanja zdravljenje klienta. Hkrati pa je zelo kompleksen in dinamičen proces, ki odpira številne izzive tako za kliente, kot tudi za nas, psihoterapevte.

 

Letos bodo gostje naših Študijskih dnevov ponovno odlični strokovnjaki s področja psihoterapije in širšega področja psihologije, ki se bodo teme sramu, ranljivosti in avtentičnosti lotili vsak s svojega zornega kota. Iz Slovenije bosta z nami Tomaž Flajs, geštalt psihoterapevt in dr. Matej Černigoj, socialni psiholog, z Irske psihoanalitična psihoterapevtka Barbara Fitzgerald, supervizorka in učiteljica ter nekdanja predsednica Evropske konfederacije psihoanalitičnih psihoterapij, iz Velike Britanije pa transakcijski analitik dr. Mark Widdowson, ECP, TSTA(P), predavatelj ter raziskovalec s področja psihoterapije na Univerzi Salford. Skupaj z ostalimi aktivnimi udeleženci iz različnih psihoterapevtskih modalitet, bo naslovna tema predstavljena v obliki plenarnih predavanj, delavnic, panelov in okrogle mize.

 

Pomemben prostor letos namenjamo dogajanju s področja (zakonskega) urejanja psihoterapije kot pomembnega družbenega fenomena in vplivu tega na celotno družbo. Na okrogli mizi pa bomo skupaj raziskovali kako različne psihoterapevtske modalitete (so)ustvarjajo psihoterapevtski odnos pri delu s klienti in kako ta proces v različnosti doživljanja in bivanja poteka.

 

Na naši spletni strani najdete vabilo z okvirnim programom, predstavitvijo plenarnih predavateljev in teme letošnjih Študijskih dni. Podrobnejše informacije, urnik in kratke povzetke delavnic ter prijavnico bomo objavili proti koncu meseca aprila.

 

Novosti o študijskih dnevih spremljajte na naši spletni strani www.skzp.si in FB profilih SKZP ter 16. Študijskih dnevov SKZP.

 

Veselimo se (ponovnega) srečanja z vami pri odkrivanju naših (skupnih) poti do ranljivosti in s tem dajanju prostora in življenja naši lastni avtentičnosti!

 

 

S toplimi pozdravi,

dr. Tamara Trobentar, predsednica Programskega odbora
Manuela Mežič, predsednica Organizacijskega odbora