Spletni seminar o vrstniški usmerjenosti

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Vrstniška usmerjenost:

zakaj so otroci pod stresom, zakaj so starši in učitelji brez moči in
kako vzpostaviti zdravo ravnovesje v odnosih med odraslim in otrokom,

 

v četrtek, 11. aprila 2024, od 18. do 21. ure.

Seminar bo vodil Gabor Maté, dr. med.

 

Starševstvo in vzgoja sta v današnjem času veliko težja, kot sta bila ali kot bi morala biti. Otroci dandanes ne iščejo več čustvene podpore, prenašanja vrednot in oblikovanja vedenja pri odraslih.

Vrstniška usmerjenost je sodobni fenomen današnje družbe, ko otroci in mladostniki iščejo usmeritve pri svojih vrstnikih. Svoje vrednote, identiteto, vzorce vedenja in načela, kaj je prav in kaj narobe, in ob tem starše popolnoma izključijo.

Vrstniška usmerjenost spodkopava družinsko kohezijo, sabotira zdrav razvoj in spodbuja agresivno in veliko prezgodaj seksualizirano mladinsko kulturo. Za starše, ki so že pred izzivi našega k večopravilnosti usmerjenega sveta ter obremenjeni s hudo gospodarsko realnostjo, usmerjenost k vrstnikom še dodatno oteži vzgojo otrok.

Naravno gledano nikoli ni bilo mišljeno, da bi bili otroci v položaju, v katerem lahko tako dominantno vplivajo drug na drugega. To stanje je morda danes običajno, vendar ni ne naravno niti ne zdravo. Zgodovinsko gledano je to precej nov koncept, ki se je pojavil zaradi gospodarskih in družbenih vplivov, ki prevladujejo od druge svetovne vojne. To pa je povzročilo globoko spodkopavanje odnosov med odraslimi in otroki.

Namen tega seminarja je povrniti starševstvu naravno intuitivno osnovo in odnosu odrasli – otrok njegove upravičene prednosti. Artikulirani koncepti, načela in praktični nasveti, bodo staršem, učiteljem in drugim odraslim, ki imajo vzgojno vlogo, omogočili, da bodo za otroke tisto, kar naj bi bilo že naravno: pravi vir stika, varnosti in topline. Starši si morajo povrniti naravno avtoriteto, brez prisile, kaznovanja in umetnih posledic. Otroke je treba zaščititi, da se ne bodo izgubljali v čustveno neplodnem in kulturno nazadnjaškem svetu vrstniškega vpliva.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.

 

PREDAVATELJ:

Gabor Maté  je upokojeni zdravnik, ki je po 20 letih družinske prakse in izkušenj s paliativno oskrbo več kot desetletje delal s pacienti, ki so se spopadali z odvisnostjo od drog in z duševnimi boleznimi v Downtown East Side v Vancouvru. Je avtor petih knjižnih uspešnic, prevedenih v 35 jezikov, vključno z nagrajeno knjigo V kraljestvu lačnih duhov in svetovno uspešnico Ko telo reče ne.

Gabor je mednarodno priznan govornik, zelo cenjen in iskan zaradi svojega strokovnega znanja o odvisnosti, travmi, razvoju v otroštvu ter o povezavi stresa z različnimi boleznimi. Za svoje revolucionarno medicinsko delo in pisanje je bil odlikovan z Redom Kanade, najvišjim civilnim priznanjem v svoji državi, ter nagrado za državljanske zasluge v svojem rojstnem mestu Vancouver.

Njegova najnovejša knjiga Navidezna normalnost – Travma, bolezen in zdravljenje v toksični civilizaciji, ostaja kanadska in mednarodna uspešnica, ter 19-tedenska uspešnica na lestvici časnika New York Times.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 100,00 eur
  • nečlani: 120,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

Če je plačnik kotizacije proračunski uporabnik, se kotizacija poravna po izstavljenem e-računu v zakonsko določenem roku. E-račun bo izstavljen po zaključenem seminarju na osnovi naročilnice, ki jo pošljete ob prijavi na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov na dan seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri (3) dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org