Spletni seminar o motnjah v materinstvu

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Motnje v materinstvu

Kompleksne situacije in vpliv na navezanost med staršem in dojenčkom,

 

v četrtek, 18. januarja 2024, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodila Emma Haynes, psihoterapevtka, učiteljica, supervizorka in avtorica.

Spletni seminar bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.

 

Včasih imajo lahko matere (očetje ali partnerke_ji), ob še tako dobri volji in predanosti, težave z navezanostjo in povezanostjo. Ti dve različni plati procesa navezovanja med staršem(-a) in dojenčkom, sta temelja za uravnavanje čustev in človeških odnosov. Brez dobre navezanosti ima lahko mati težave s povezovanjem in uravnavanjem, tako sebe, kot dojenčka.

Zakaj pride do tega?

Raziskali bomo nekatere zapletene in moteče situacije – tokofobijo (strah pred porodom), hiperemezo gravidarum (skrajna oblika jutranje slabosti), pozni splav, mrtvorojenost, porodno travmo, smrt novorojenčka ter druge dogodke, ki lahko zmotijo proces navezanosti in povezanosti.

Kaj so vse te situacije? Kako jih prepoznamo? Kaj lahko storimo v zvezi z njimi?

Raziskujmo skupaj, s primeri klientk_ov in rezultati raziskav, v izkustvenem okolju, kjer se lahko učimo drug od drugega.

Seminar je namenjen psihoterapevtkam_om, študentkam_om psihoterapije, psihologinjam_om, pedagoginjam_om, socialnim delavkam_cem, poklicem v izobraževanju  in ostalim strokovnjakom iz poklicev pomoči.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.

 

PREDAVATELJICA:

Emma Haynes, psihoterapevtka, učiteljica, supervizorka in avtorica (PhD), MSc, PTSTA, CTA, UKCP, BA (Hons)

Emma vodi klinično in supervizijsko prakso v bližini Winchestra (Anglija), specializirano za duševne bolezni mater in razvojne travme. Strastno si prizadeva, da bi ženske v nosečnosti in v poporodnem obdobju dobile dodatno pomoč, zato usposablja zdravnike v obeh svojih specialnostih. Posebej jo zanimajo travma, navezanost, povezanost in uglašenost, pa tudi hude travme, ki jih povzročijo prekinitve na teh področjih.

Je redna profesorica na magistrskem programu inštituta Metanoia v Londonu, kjer se je tudi izobraževala. Sprva se je specializirala za travme in spolno nasilje, več let pa se je oukvarjala z obravnavo odvisnosti, povezanih s travmami.  V okviru doktorskega študija na univerzi Salford je raziskovala Transakcijsko analizo, kot primerno podlago za obravnavo duševnih motenj mater. Napisala je več znanstvenih člankov in je še vedno znanstvena recenzentka za več različnih publikacij.

Pri založbi Routledge je izdala svojo prvo knjigo z naslovom “Materinstvo in duševne bolezni – relacijski pristop k zdravljenju”. V letu 2024 pričakuje izid druge knjige z naslovom “Transakcijska analiza materinstva in motenj v materinstvu: Od spočetja do človeškega bitja”.

 

 

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org