1. Kongres SKZP

 

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,

tokrat Vas še zadnjič spomnimo, da se bo konec tega tedna, natančneje, od petka, 2. junija do nedelje, 4. junija, na Rogli, začel letošnji osrednji dogodek za psihoterapevtke in psihoterapevte ter vse ostale, ki se ukvarjamo s poklici pomoči ali pa na takšen ali drugačen način delamo z ljudmi.

1. KONGRES SKZP nadomešča tradicionalne Študijske dneve SKZP in bo letos slavnostno obeležil tudi 25. obletnico delovanja Slovenske krovne zveze za psihoterapijo.

Predvsem pa Vas vabimo na druženje z zanimivimi tujimi predavateljicami in predavatelji ter domačimi izvajalkami in izvajalci predavanj, delavnic ter demonstracij, ki bodo poskusili osvetliti osrednjo temo, torej PARTNERSKO IN SKUPINSKO TERAPIJO, s kar se da veliko različnih zornih kotov.

V živo se bo z nami družil Stavros Charalambides, ki prihaja iz Grčije. Prav tako bomo iz Grčije gostili Kyriaki Polychroni ter iz Velike Britanije Gulyo Diyarovo, ki se nam bosta pridružili po spletu.

Na letošnjem Simpoziju s temo Medinstitucionalno sodelovanje v primerih nasilja v partnerskem odnosu in v družini, bomo pod spretno taktirko Tine Bončina povezali strokovnjake z različnih področij obravnave nasilja. Pridružili se nam bodo Branko Brinšek, dr. Boštjan Čampa, Karmen Erčulj, Danijela Gutić Ravnikar, Bojana Kračan, Mojca Ojstrež Kogovšek in Katja Zabukovec Kerin.

V nedeljo pa se nadejamo zanimive debate o Raznolikosti partnerskih oblik v psihoterapiji. Tina Bončina bo tokrat gostila dr. Nino Perger, Blažko Plahutnik Baloh, dr. Andrejo Poljanec in Anno Zuykovo.

Vmes bodo na voljo številne delavnice, predavanja in prikazi primerov terapij. Spoznali boste nekatere terapevtske pripomočke in listali po knjigah.

Večerno dogajanje bo obeleženo s poezijo in glasbo v petek, v soboto pa nas vse skupaj čaka slavnostna večerja, praznovanje 25. obletnice SKZP ter živahno dogajanje ob afriških ritmih skupine Baobab. Nadaljevalo se bo v noč z DJ-jem v retro hotelski diskoteki.

Vse o Kongresu SKZP lahko preberete na spletni strani https://www.kongres-skzp.si/ ali na FB-profilu Kongres SKZP.

Glede na temo letošnjega kongresa, vas iskreno vabimo, da se nam pridružite na Rogli. Pridite sklepat različna partnerstva, klepetat in se družit v skupini ali več njih. Pa ne pozabite na jutranjo jogo in kakšen sprehod v naravi.

 

Se vidimo ta petek!

 

Programski in Organizacijski odbor 1. Kongresa SKZP