Gibalna metafora v plesno-gibalni psihoterapiji

 

 

STROKOVNI DAN ZPGPS 2022:

12. november 2022, od 9. do 13.30. ure

(na daljavo, Zoom)

 

V Združenju plesno-gibalnih psihoterapevtov Slovenije organiziramo strokovno srečanje, kjer gostimo mednarodno priznano predavateljico s področja plesno-gibalne psihoterapije ter širšega področja umetnostnih terapij. Tokrat bo z nami Rosemarie Samarriter, ki bo izvedla predavanje in delavnico na temo Gibalna metafora v plesno-gibalni psihoterapiji.  

Vsaka metafora je neke vrste most. Povezuje, omogoča stik in prehod, razkriva kvaliteto izkušnje, hkrati pa nakazuje in spodbuja tudi potencial, možnosti za razvoj. Isaac Newton je nekoč zapisal: »Če sem videl dlje, sem zaradi tega, ker sem stal na ramenih velikanov.« Stati na ramenih velikanov je mogočna metafora, ki iz vidika gibanja osvetljuje specifičen položaj kot tudi držo, zaradi katere lahko, podprti s kolektivnim vedenjem, skupinsko domišljijo in izkušnjo, vidimo dlje. Izraža tudi pomen odkrivanja in ustvarjanja nečesa novega na podlagi odločitev, prizadevanj, dela, odkritij, spoznanj in dosežkov naših predhodnikov. Vsi pomembni mejniki na poteh razvoja so doseženi na temelju preteklih spoznanj in stvaritev.

Strokovno srečanje ni zgolj priložnost za izobraževanje, je tudi priložnost za pogovor, izmenjavo izkušenj ter povezovanje.

Več informacij, vključno s programom in vsebino izobraževanja, najdete TUKAJ.

Prosimo, da izpolnjeno PRIJAVNICO posredujete po e-pošti na naslov: info@zpgps.si.

 

Vabljene_i!

 

VABILO_STROKOVNI DAN ZPGPS 2022
PRIJAVNICA