Poročen z mamo – ujetost v odnosih s starši

 

Vabimo vas, da se udeležite enodnevnega seminarja POROČEN Z MAMO – UJETOST V ODNOSIH S STARŠI, ki bo potekal 28. 10. 2022 v Ljubljani.

Otroci ne upravljajo sami s svojim življenjem, vloga staršev je pri njihovem odraščanju in razvoju ključna. Nobenega privilegija ni v tem, da otrok postane zaupnik ali nadomestni partner enega od staršev, saj mu je s tem onemogočeno, da bi v resnici odrasel v avtonomno osebo. V takem odnosu, ki postane vir zmedenosti in naraščajočega besa, je otrok oropan otroštva, počuti se izkoriščenega in ujetega. Ko odrastejo, ti otroci idealizirajo svoje starše, da bi tako v sebi prikrili bolečino zanemarjenega in izkoriščenega otroka, saj biti staršev nadomestni partner pomeni biti žrtev prikritega oz. čustvenega incesta. Pogosto razvijejo nerealno predstavo o tem, kaj partnerski odnosi so in kaj jim v življenju lahko ponudijo. Kot posledica izkušenj v otroštvu se žrtve čustvenega incesta tudi v odraslosti spopadajo s krivdo, sramujejo se svojih legitimnih potreb po zdravi odvisnosti od drugih in so žrtve neizpolnjujočih intimnih ter seksualnih odnosov.

 

Izobraževanje bo vodil Peter Topić, ki je zaključil šolanje v ZDA in si pridobil naziv CSAT – Certified Sex Addiction Therapist. Je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme v Ljubljani. Ima več kot dvajset let prakse pri delu z zasvojenimi.

Več o predavatelju na www.petertopic.si.

 

 

 

 

Izobraževanje bo v petek, 28. oktobra 2022, od 10.00 do 16.30 ure (odmor za kosilo med 13. in 14. uro).

CENA: 159,00 EUR

Na delavnici bo mogoče po znižani ceni (15 %) kupiti knjigo Poročen z mamo, avtorjev Kennetha M. Adamsa in Alexandra P. Morgana, za katero je Peter Topić napisal spremno besedo in naredil strokovni pregled.

Prijavite se lahko prek tel. 041 669 196 ali na e-naslov info@petertopic.si. Račun boste prejeli po prijavi.

Delavnice se lahko udeleži največ 20 oseb.

 

OBŠIRNEJE O IZOBRAŽEVANJU

Delavnica je namenjena strokovnjakom, ki se želijo pobliže spoznati s fenomenom inverzne simbioze (t. i. čustvenim incestom) in pridobiti poglobljeno znanje o delu s tovrstno populacijo. Osredotočena je na poglobljeno razumevanje tega fenomena, prepoznavanje razlik odzivanja med ženskami in moškimi ter na najpomembnejše naloge pri delu z ljudmi s tovrstnimi težavami in njihovimi partnerji. Konkretni primeri bodo predstavljeni tudi v obliki igranja vlog.

Nekaj pomembnih vsebin, s katerimi se bodo seznanili udeleženci delavnice:

• Kaj je čustveni incest oz. inverzna simbioza – zakaj izrazi, kot sta mamin sinček in očkova ljubica le poglabljajo sram in zmedenost?
• Kako ujetost v odnosih s starši vpliva na odnose v odraslosti?
• Katere so najpogostejše posledice čustvenega incesta?
• Zakaj se ti ljudje izgubljajo v neskončnih aferah?
• Zakaj se v odraslosti pogosto spopadajo z zasvojenostmi?
• Katere zasvojenosti najpogosteje zasledimo pri ženskah in katere pri moških?
• Kako se posledice čustvenega incesta odražajo v odnosih?
• Kako se posledice čustvenega incesta odražajo v spolnosti ?
• Kateri so največji izzivi pri delu s to populacijo?
• Kako učinkovito pomagati tem ljudem?

Več o tej temi si lahko pogledate tudi v oddaji o čustvenem incestu, sicer nekaj starejšega datuma.

Knjigo Poročen z mamo lahko tudi naročite na tej povezavi.

 

Za vse dodatne informacije pokličite na tel. 041 669 196.

 

Dobrodošli!