Kako postati seksualno ozaveščen terapevt: širitev terapevtskih obzorij

 

4-dnevna delavnica

 

Spolnost je nepogrešljiv del življenja kot tudi neizbežna tematika na terapevtskih srečanjih. Za zagotavljanje varnega okolja, v katerem klient prepozna, da spolnost ni tabu tema, klienti potrebujejo usposobljenega, seksualno ozaveščenega in kompetentnega terapevta.

Serija delavnic je namenjena informiranju in širjenju obzorij ter služi kot podpora terapevtom in strokovnim delavcem pri spopadanju s situacijo, ko klient na terapiji prej kot slej nedvomno naslovi tematiko seksa in spolnosti. Naslanjali se bomo na pristop, ki temelji na seksualnem pozitivizmu, na razumevanju travm in v ospredje postavlja socialno pravičnost. Razpravljali bomo o kulturnih kompetencah, o z dokazi podprtih praksah in stičiščih spolnosti in duševne dobrobiti.

 

1. dan: Podpora klienta v raziskovanju spolnosti

  • Razumevanje dosedanjega spolnega vedenja
  • Zagotavljanje kompetentne podpore

2. dan: Terapije s klienti LGBTQIA+

  • Terapija, ki temelji na sprejemanju
  • Preprečevanje samomorov

3. dan: Partnerski izzivi v spolnosti

  • Pogoste spolne težave
  • Nemonogamni odnosi

4. dan: Seksualno ozaveščena terapija kot orodje za razreševanje preživetih travm

  • Erotično raziskovanje lastnega jaza
  • Raziskovanje BDSM-a in fetišev

 

CILJI

V sklopu te delavnice bodo udeleženci pridobili naslednje kompetence in veščine:

  • Poglobljeno znanje o spolnosti.
  • Večjo učinkovitost pri komuniciranju s klienti o spolnosti.
  • Spoznanje ključnih klientovih vrednot in prepričanj, ki lahko imajo pomembno vlogo pri pogovorih o spolnosti.
  • Pridobitev novih vpogledov in prijemov za lažje razumevanje pomena spolnih težav.
  • Kako prepoznati pogoste spolne diagnoze, ki zahtevajo posebno zdravljenje, in kako kliente usmeriti k ustreznemu specialistu.
  • Kako voditi sodoben, seksualno ozaveščen in inkluziven pogovor.
  • Kako oblikovati način govora in vprašanj, ki pomagajo klientu do večje sproščenosti pri pogovoru o spolnosti.
  • Praktični načini pristopanja do klientov, ki jih pestijo težave v spolnosti.

 

PREDAVATELJICA

Rafaella Smith-Fiallo je licencirana klinična socialna delavka, certificirana učiteljica seksualnosti in terapevtka, katere strast je pomagati ljudem najti zdravo percepcijo svojega spolnega jaza in jih spremljati skozi zdravilno popotovanje. Z več kot desetletnimi izkušnjami na različnih področjih zdravljenja velja za sočutno, potrpežljivo in profesionalno terapevtko ter predavateljico.

Rafaella je zaključila dodiplomski študij psihologije in magistrski študij socialnega dela, strokovno je usposobljena tudi kot terapevtka za klinične travme in spolna inštruktorica. Izobraževala se je na Gottman inštitutu. Leta 2018 je ustanovila podjetje Healing Exchange z namenom ustvarjanja prostora v katerem lahko drugi delijo svoje izkušnje, vrline in znanja, medtem ko hodijo po poteh svojega zdravilnega popotovanja. Specializirala se je na področju odnosov v partnerstvu, spolnosti in zdravljenju travm. Klientom predstavlja oporo, na katero se lahko oprejo, da predelajo svoje travme, raziščejo svoja odnose na področju seksa in spolnosti ter ponovno obudijo dremava razmerja.

Rafaella je tudi soavtorica Afroseksologije, seksualno ozaveščene in na užitku utemeljene multimedijske izobraževalne platforme. Zaradi pozitivnega vpliva, ki ga ima na skupnost, se je Afroseksologija pojavila že v mnogih medijihkot so HuffPost, Teen Vogue, Vibe Magazine, Broadly in drugih. Kot predavateljica je predavala že širom ZDA kot tudi v drugih državah, kot so Brazilija, Kuba in Deviški otoki.

 

OPOZORILO

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

 

PODROBNOSTI

DATUM

Delavnica bo potekala od petka, 7. oktobra 2022 do ponedeljka, 10. oktobra 2022 od 9. do 18. ure, z vmesnimi krajšimi odmori in odmorom za kosilo.

 

UDELEŽENCI

Ta serija delavnic je namenjena psihoterapevtom in drugim strokovnjakom za duševno zdravje, ki želijo postati bolj kompetentni na področju spolnosti.

 

PROSTA MESTA

Število udeležencev je omejeno na maksimalno 35, zato si svoje mesto zagotovite čimprej.

 

POTRDILA O UDELEŽBI

Potrdilo o udeležbi prejmete zadnji dan, podpisano s strani predavateljice in organizatorja delavnice.

 

KOTIZACIJA IN PLAČILO

Kotizacija za delavnico Kako postati seksualno ozaveščen terapevt: širitev terapevtskih obzorij znaša 680 € in jo je v celoti potrebno poravnati do ponedeljka, 5. septembra 2022. Prijava na delavnico je potrjena, ko poravnate celotno kotizacijo.

V primeru vaše odpovedi udeležbe vam do ponedeljka, 12. septembra 2022 povrnemo polovico kotizacije, po tem datumu kotizacije ne vračamo.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si organizatorji pridružujemo pravico do odpovedi dogodka. V tem primeru prijavljenim v celoti povrnemo kotizacijo, ne pa tudi kakršnihkoli drugih stroškov, nastalih v povezavi z delavnico.

 

PRIJAVA

Prijaviti se je mogoče preko spletnega obrazca na strani www.spoznaj.se/delavnica/.

 

KONTAKT

Iva Kovačič
031 730 732
iva@spoznaj.se

Simon Pevec
070 182 782
simon@spoznaj.se

info@spoznaj.se

 

NAPOVEDUJEMO

Liana Lowenstein | 11. – 14. maj 2023

Lisa Dion | 26. – 29. oktober 2023