Spletni seminar o varnih odnosih

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Kaj so varni odnosi?

 

12. aprila 2022, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodila dr. Katarina Kompan Erzar.

 

Z razvojem in raziskavami odrasle navezanosti in razvoja trajnih intimnih odnosov se je pokazalo, kako pomembno je razumeti, kaj je to čustvena varnost. Gottman, Johnsonova  in drugi raziskovalci odraslih odnosov so začeli odkrivati pomen mehanizma navezanosti za razumevanje tako konflikta kot vzpostavljanja globokih intimnih vezi.

Navezanost namreč omogoča razumevanje organskih mehanizmov, ki so pogoj za ustvarjanje varnosti in razvoj odnosov tako v smeri privlačnosti, kot čustvene stabilnosti. Navidezni razkorak med strastno in nestabilno ter “dolgočasno” stabilno zvezo je tako postal odveč, saj so prav odrasli odnosi varne navezanosti tisti, ki vzdržujejo oboje, tako stabilnost in umirjenost, kot strastnost in živost zveze. Ključni pojem tega raziskovanja je seveda pojem pridobljene varne navezanosti.

V predavanju se bomo posvetili raziskavam, ki so se posvetlile prav tej, pridobljeni varni navezanosti in razvoju intimnega odnosa ter prinesle optimizem, saj kažejo, da lahko tudi dva, v primarnih družinah ne-varno navezana posameznika, vzpostavita med seboj odnos varne navezanosti in s tem prekineta ponavljanje nefunkcionalnih ter konfliktnih vzorcev odnosov iz svojih primarnih družin.

 

O IZVAJALKI:

Dr. Katarina Kompan Erzar je izredna profesorica za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost in za psihologijo Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Na področju socialnega varstva je samostojna svetovalka, supervizorka z licenco ter predsednica Sekcije supervizorjev pri Socialni zbornici Slovenije. Je soustanoviteljica Študijsko raziskovalnega centra za družino in sodelavka programa “Terapevtska pomoč pri čustvenem, fizičnem in spolnem nasilju”, ki ga študijskemu centru sofinancira Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Predava, vodi delavnice in izvaja supervizije in izobraževanja za različne socialno-varstvenih in izobraževalnih ustanovah.

Raziskuje in objavlja s področja odnosov, dela z ljudmi, družine in navezanosti. S predstavitvami je aktivno sodelovala na domačih in mednarodnih konferencah v New Orleansu, Montrealu, Glasgowu, Berlinu, Atenah, Baltimoru in Portorožu, Celovcu, Reki, Zagrebu, Tel Avivu in drugod. Ustanovila je Skupino za mlade mamice, ki jo s sodelavkami vodi od leta 2008.

Zelo odmevne so tudi njene knjižne objave, v katerih je predstavila moderno vzajemno čustveno razumevanje odnosov in nevrobiološke vidike čustvovanja: Odkritje odnosa, Skrita moč družine, Ljubezen umije spomin, Med dvema ognjema in Teorija navezanosti ter Družina, vezi treh generacij.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org