Specialistični seminarji Instituta IPAL

 

 

 

SPECIALISTIČNI SEMINARJI – pomlad 2022

 

V spomladanskem semestru 2022 vas vabimo na dva specialistična seminarja dr. Matjaža Regovca, ki sta primerna tudi za dodatno izobraževanje psihoterapevtov in svetovalcev različnih smeri ter vse, ki jih to zanima. Obe vsebini bosta marca 2022 predstavljeni v Rusiji v okviru izobraževanja jungovskih psihoanalitikov, avgusta 2022 pa v Oxfordu na poletni šoli FAS.

 

26. 2. 2022 INICIACIJA V DUHA GLOBINE IN METODA IPAL

Jungovo rdečeknjižno potovanje, skozi katerega je rodil, razvil in celil svojo podobo boga, vsebuje element oziroma dimenzijo, ki pomembno opredeljuje kakovost vsakega notranjega potovanja k odkritju sebe in svoje celote. To je duh globine. Duh globine, ki se povezuje z najnižjim, najneznatnejšim ter najbolj običajnim in navadnim, je del predsimbolnega, to je še ne oblikovanega, nevsebinskega in nekonkretiziranega. Zato je poln potenciala, četudi sta zaokret vase, ki je potreben za zaznavanje duha globine, kakor tudi z njim povezana iniciacija v psihični cogito, zaznamovana s številnimi odpori in ovirami. Na seminarju si bomo pogledali osnovne dinamične značilnosti procesa, ki je povezan z Jungovim duhom globine, ter te značilnosti nato povezali z metasimbolnimi procesi, ki jih v Metodi IPAL opisuje arhetip Hada ali Plutona. V dopoldanskem delu bomo izvedli aktivno imaginacijo, na popoldanski delavnici pa bomo s podobami iz aktivne imaginacije delali s pomočjo rojstnih kozmogramov udeležencev.

 

2. 4. 2022 NOROST, BOLEZEN IN CELJENJE V LUČI METODE IPAL

Pomembna dimenzija notranjega potovanja, ki se nahaja tudi v Jungovi Rdeči knjigi, je dimenzija norosti, bolezni in celjenja. Za razumevanje tega fenomena, ki se izraža tridimenzionalno, je potrebno razumevanje delovanja arhetipske tirnice, ki je že od nekdaj sestavni del človekove izkušnje. Ampak za to potrebujemo drugačno razumevanje življenja – razumevanje, ki nam ga lahko omogoči samo intuitivni cogito. To je pomen vizavi smisla. Pogledali si bomo osnovne značilnosti metasimbolnega procesa, ki ga v Metodi IPAL označuje arhetip Kirona ali ranjenega zdravilca. V dopoldanskem delu bomo izvedli aktivno imaginacijo, na popoldanski delavnici pa bomo s podobami iz aktivne imaginacije delali s pomočjo rojstnih kozmogramov udeležencev.

 

Pripravili smo paket obeh seminarjev z 20% popustom. Cena posameznega seminarja znaša 66,00 €. Možna je udeležba v fizični prisotnosti in preko Zoom-a. Seminarja potekata v soboto med 9. in 16. uro.

 

Prijave v tajništvu Instituta IPAL do četrtka pred posameznim seminarjem (040 518 045, info@ipal.si) ali v spletni trgovini www.ipal.si.

 

Predstavitev predavatelja:

Doc. dr. Matjaž Regovec je doktor psihologije (UL), kvalificirani jungovski psihoanalitik in docent na SFU v Ljubljani. Na Institutu IPAL deluje kot tutor od leta 1993, ves čas je tudi direktor in povezovalec tutorjev. Njegovo delovanje obsega med drugim večletno delo s skupinami na Madžarskem, v Srbiji, Belgiji, Veliki Britaniji in Rusiji. Je avtor številnih knjig in člankov s področij jungovske psihoanalize, psihološke astrologije in humanistične psihologije, nekatere knjige so prevedene v angleški, ruski, srbski in madžarski jezik.