4-dnevna delavnica s Felicio Carroll

 

ZAVOD SPOZNAJ SE

vabi na 4 – dnevno delavnico z naslovom

SRAM, KRIVDA, INTROJEKTI IN SKRB ZASE

 

 

OPIS

Mnogi simptomi in težave, ki otroka privedejo na terapijo, temeljijo na izkušnji sramu. Tako kot sram je tudi krivda izkušnja selfa, ki se pojavi v odnosih s pomembnimi drugimi. Na tej delavnici bomo raziskovali razliko med sramom in krivdo, prav tako pa bomo na podlagi raziskav ugotavljali odnos med sramom in jezo. Negativni intojekti ali sodbe o bistvu selfa so posledica otrokove nezmožnosti reševanja sramotne situacije.

Na tej delavnici bodo udeleženci izvedeli več o raziskavah in ​​specifičnih metodah Geštalt terapije za pomoč mladim klientom pri učinkovitejšemu spopadanju s sramom in krivdo in doseganju boljšega počutja ter integracije.

 

CILJI

  • Udeleženci se bodo naučili razlike med sramom in krivdo ter v kakšnih simptomih se kažejo pri otrocih
  • Udeleženci bodo spoznali afektivno razmerje sramu, krivde in negativnih introjektov
  • Udeleženci bodo spoznali razliko med “izraznimi” čustvi in ​​”relacijskimi” čustvi
  • Udeleženci bodo zmožni prepoznati vire sramu v otrokovem vsakodnevnem življenju
  • Udeleženci bodo lahko postopek Geštalt terapije izkoristili za podporo otrokom pri vključevanju in razvijanju občutka lastne vrednosti
  • Udeleženci bodo proces skrbi zase vadili v smislu bistvenega pomena za integrativni proces samosprejemanja in razvijanju občutka lastne vrednosti

OPOZORILO: Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Na dogodku ne bo prisotnega prevajalca.

 

PREDAVATELJICA

Felicia Carroll M.Ed., MA
DIREKTORICA IN FACILITATORKA

Felicia Carroll (ZDA) je supervizorka, zakonska ter družinska terapevtka in ima licenco za igralno terapijo (child play therapy). Deluje v zasebni praksi v Solvangu, Kaliforniji. Je ustanoviteljica in direktorica West Coast Institute for Gestalt Therapy. Diplomirala je iz izobraževalne, razvojne in svetovalne psihologije. Poučuje in vodi delavnice v ZDA, Latinski Ameriki, Aziji in Evropi ter pogosto gostuje kot predavateljica na konferencah o psihoterapiji otrok. Objavila je več člankov o geštalt terapiji otrok, več kot 30 let pa sta izobraževanja o igralni terapiji vodili skupaj z Violet Oaklander, ki je avtorica knjig “Windows To Our Children: A Gestalt Approach to Child and Adolescent Psychotherapy” in “Hidden Treasure: A Map to the Child’s Inner Self”, po katerih danes izobražuje tudi Felicia.

 

PODROBNOSTI

DATUM
​Delavnica bo potekala od petka, 8. aprila 2022, do ponedeljka, 11. aprila 2022, od 9. do 18. ure, z vmesnimi krajšimi odmori in odmorom za kosilo.

UDELEŽENCI
​Delavnica je namenjena psihoterapevtom (tudi študentom), psihologom, psihiatrom, zaposlenim v izobraževalnih ustanovah, socialnim delavcem in vsem, ki vas zanima delo z otroki.

PROSTA MESTA
​Število udeležencev je omejeno na maksimalno 30, trenutno je na voljo samo še 5 mest.​

POTRDILO O UDELEŽBI
​Potrdilo o udeležbi prejmete zadnji dan, podpisano s strani predavateljice in organizatorja delavnice.​

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev, si organizatorja pridržujeva pravico do odpovedi dogodka. V tem primeru prijavljenim v celoti povrneva kotizacijo, ne pa tudi kakršnihkoli drugih stroškov nastalih v povezavi z delavnico.

 

KOTIZACIJA IN PLAČILO

Kotizacija za delavnico Sram, krivda, introjekti in skrb zase znaša 650 € in jo je v celoti potrebno poravnati do ponedeljka, 21. februarja 2022. Prijava na delavnico je potrjena, ko poravnate celotno kotizacijo.

​V primeru vaše odpovedi udeležbe vam do ponedeljka, 7. marca 2022 povrnemo polovico kotizacije, po tem datumu kotizacije ne vračamo.

 

LOKACIJA

​City Hotel Ljubljana
Dalmatinova 15
1000 Ljubljana

 

PRIJAVA

https://spoznaj.se/delavnica/

 

KONTAKT

info@spoznaj.se


SIMON PEVEC

+386 70 182 782
simon@spoznaj.se


IVA KOVAČIČ
+386 31 730 732
iva@spoznaj.se