Spletni seminar o avtizmu

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na dvodnevni spletni seminar z naslovom

 

AVTIZEM V PSIHOTERAPIJI IN SVETOVALNEM DELU:

POSEBNI KLIENTI POTREBUJEJO PRILAGOJENE METODE DELA

 

Seminar bo vodila Nevenka Nakrst, univ. dipl. psih., CTA-P.

 

Motnje avtističnega spektra (MAS) so v zadnjih letih najhitreje naraščajoče razvojne motnje. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije iz leta 2019, je po svetu z MAS prepoznan že vsak 160 otrok, medtem ko nekatere raziskave iz tujine kažejo na še večjo pogostost (1 od 54 otrok). Avtizem je vseživljenjsko stanje, srečamo ga pri otrocih, mladostnikih in odraslih, globoko se dotakne celotne družine in tudi širše skupnosti. Pomoč, podpora ter prilagoditve so potrebne na vseh nivojih in samo vprašanje časa je, kdaj se bo z avtizmom srečal prav vsak izmed nas.

Seminar je namenjen psihologom, pedagogom, psihoterapevtom, socialnim delavcem in vsem ostalim zaposlenim na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter zaposlovanja ranljivih skupin, ki se pri svojem delu srečujejo z mladostniki in odraslimi ter z družinami otrok s posebnimi potrebami. Primeren je tako za tiste, ki nimajo znanja o avtizmu kot tudi za strokovnjake, ki so se z avtizmom že srečali.

Potekal bo v dveh delih in ponudil poglobljeno razumevanje avtizma. Udeleženci se bodo naučili prepoznavati avtizem med uporabniki svojih storitev, dobili bodo vpogled v doživljanje in funkcioniranje posameznikov z avtizmom. Dobili bodo napotke za vzpostavljanje terapevtskega delovnega odnosa in namige, kako prilagoditi terapevtsko in svetovalno delo.

Spletni seminar bo potekal v ponedeljek, 19. oktobra 2020 in v četrtek, 22. oktobra 2020, od 17. do 20. ure.

 

PROGRAM:

1.del: ABeCeda avtizma (19. oktober 2020, od 17. do 20. ure)

 • Diagnostični kriteriji, značilnosti avtizma, koncept ESSENCE
 • Vse se začne z zaznavanjem: posebnosti senzornih sistemov
 • Spekter avtističnih motenj: različni obrazi avtizma
 • Vseživljenjsko stanje: avtizem skozi različna življenjska obdobja
 • Pridružene bolezni in težave v duševnem zdravju

2. del: Posebni možgani (22. oktober 2020, od 17. do 20. ure)

 • Mišljenje: avtizem kot oblika nevrorazličnosti
 • Govor, jezik in komunikacija
 • Čustvovanje
 • Terapevtski delovni odnos
 • Prilagoditve terapevtskega in svetovalnega dela

 

O IZVAJALKI:

Nevenka Nakrst je univerzitetna diplomirana psihologinja in certificirana psihoterapevtka Transakcijske analize (CTA-P), s 15-letnimi izkušnjami dela v socialnem varstvu. Delovala je na področju zasvojenosti, duševnega zdravja in zaposlovanja ranljivih skupin. Zadnja leta si je v Sloveniji aktivno prizadevala pri razvoju programov pomoči in podpore za družine z avtizmom in tako je leta 2018 pod okriljem Društva ASPI vzpostavila prvi dnevni center za mladostnike in odrasle z aspergerjevim sindromom. Trenutno deluje v svoji zasebni psihoterapevtski praksi, kjer se posveča poglobljeni psihoterapevtski obravnavi družin z avtizmom, še naprej pa se v želji po ureditvi problematike avtizma v družbi, aktivno povezuje in sodeluje z različnimi društvi in zavodi, predava ter preko medijev osvešča javnost o vse bolj razširjeni problematiki avtizma. http://www.aleana.si/, https://www.facebook.com/aleana.si

 

KOTIZACIJA:

 • enodnevna udeležba:
  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur
 • dvodnevna udeležba:
  • člani društev v okviru SKZP: 70,00 eur
  • nečlani: 90,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026 pri Nova KBM d.d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru odjave dva dni ali manj pred izvedbo spletnega seminarja, se plačana kotizacija ne vrača, lahko pa se dogovorimo za nadomestitev udeležbe na drugem spletnem seminarju.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremenjenega datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi oz. pred samo izvedbo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org