OBVESTILO

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

čeravno je bolezen COVID-19 še vedno prisotna, smo se z družbeno odgovornim ravnanjem in upoštevanjem vladnih ukrepov za preprečevanje posledic epidemije izognili najhujšemu. Na podlagi dosedanjih rezultatov je sprejeto rahljanje nekaterih ukrepov, med njimi tudi prepoved individualnih psihoterapevtskih obravnav v živo.

Na NIJZ so danes potrdili, da so individualna psihoterapevtska srečanja v živo ponovno možna (skupinska srečanja še niso). Navedenemu viru sledi tudi pojasnilo:

Vir: https://www.gov.si/novice/2020-04-22-najpogostejsa-vprasanja-glede-sprejetega-odloka-o-zacasni-prepovedi-prodaje-blaga-in-storitev/

Pojasnilo: MGRT pravi, da lahko, v kolikor gre za zdravstvene storitve, tudi v zasebni praksi, izvajate psihoterapijo osebno z eno osebo. Seveda pa morate pri tem paziti na vse preventivne ukrepe, ki jih priporoča NIJZ: https://www.nijz.si/sl.

Preberite si njihove smernice. Čeravno so psihoterapevtske obravnave v živo ponovno dovoljene moramo še naprej poskrbeti za maksimalno varnost naših klientov in sebe. Z zavestnim upoštevanjem varnostne razdalje, razkuževanjem rok in kljuk in drugih predmetov, uporabo mask, zračenjem prostora … bomo pripomogli k zmanjševanju možnosti okužbe in s tem, upajmo, opustitvi še preostalih restriktivnih ukrepov. Vsekakor se je vredno potruditi!

Ostajajte zdravi in družbeno odgovorni ter ohranjajte notranjo umirjenost in perspektivo zaupanja.

 

Lepo pozdravljeni.

Dr. Romana Kress
predsednica SKZP

 

 

 

Fogotrafija: Nacionalni inštitut za javno zdravje