Delavnica s Felicio Carroll

 

Prisrčno vabljeni na 3. delavnico Sram, krivda, introjekti in skrb zase priznane terapevtke otrok in mladostnikov, Felicie Carroll.

 

KRATEK OPIS

Mnogi simptomi in težave, ki otroka privedejo na terapijo, temeljijo na izkušnji sramu. Tako kot sram je tudi krivda izkušnja selfa, ki se pojavi v odnosih s pomembnimi drugimi. Na tej delavnici bomo raziskovali razliko med sramom in krivdo, prav tako pa bomo na podlagi raziskav ugotavljali odnos med sramom in jezo. Negativni intojekti ali sodbe o bistvu selfa so posledica otrokove nezmožnosti reševanja sramotne situacije.

 

CILJI

  • Udeleženci bodo spoznali razlike med sramom in krivdo ter v kakšnih simptomih se kažejo pri otrocih
  • Udeleženci bodo spoznali afektivno razmerje sramu, krivde in negativnih introjektov
  • Udeleženci bodo spoznali razliko med “izraznimi” čustvi in ​​”relacijskimi” čustvi
  • Udeleženci bodo zmožni prepoznati vire sramu v otrokovem vsakodnevnem življenju
  • Udeleženci bodo lahko postopek Geštalt terapije izkoristili za podporo otrokom pri vključevanju in razvijanju občutka lastne vrednosti

 

FELICIA CARROLL  

Felicia Carroll (ZDA) je supervizorka, zakonska ter družinska terapevtka in ima licenco za igralno terapijo (child play therapy). Deluje v zasebni praksi v Solvangu, Kaliforniji. Je ustanoviteljica in direktorica West Coast Institute for Gestalt Therapy. Diplomirala je iz izobraževalne, razvojne in svetovalne psihologije. Poučuje in vodi delavnice v ZDA, Latinski Ameriki, Aziji in Evropi ter pogosto gostuje kot predavateljica na konferencah o psihoterapiji otrok. Objavila je več člankov o geštalt terapiji otrok, več kot 30 let pa sta izobraževanja o igralni terapiji vodili skupaj z Violet Oaklander, ki je avtorica knjig “Windows To Our Children: A Gestalt Approach to Child and Adolescent Psychotherapy” in “Hidden Treasure: A Map to the Child’s Inner Self”, po katerih danes izobražuje tudi Felicia.

 

PODROBNOSTI IN KONTAKT

www.spoznaj.se/delavnica
info@spoznaj.se

Simon: 070 182 782
Iva: 031 730 732