Dnevi Leona Lojka

 

Evropski inštitut za realitetno terapijo v sodelovanju z Društvom za realitetno terapijo Slovenije  letos organizira  četrto strokovno srečanje »Dnevi Leona Lojka«.

Strokovno srečanje bo potekalo v času od 25. do 26.10.2019  v hotelih  Rikli Balance (nekdanji »Golf»), Kompas in Lovec na Bledu. Namenjeno je stalnemu strokovnemu  razvoju vseh, ki spoznanja in ideje dr. Williama Glasserja uporabljajo v svoji profesionalni praksi po Evropi in tistim, ki si želijo bolje spoznati teorijo in aplikacijo teorije izbire v poučevanju, vodenju, svetovanju in psihoterapiji.

 

Srečanje bo v petek, 25.10.2019 odprto za širšo strokovno javnost. V plenarnem delu nastopajo štiri strokovnjakinje, ki bodo predstavile zanimive teme. Gostimo slovensko predstavnico Transakcijske analize in tri članice Učiteljskega zbora EIRT.

 

mag. Ivana Mandarić, psihoterapevtka in antropologinja. Je certificirana transakcijska analitičarka (CTA) in učiteljica in supervizorka transakcijske analize na področju psihoterapije (PTSTA – P), članica Mednarodne (ITAA) asociacije za transakcijsko analizo, nacionalnega društva za transakcijsko analizo (SLOVENTA) in Regionalne asociacije za psihodramo in integrativno uporabo psihoterapije. Ukvarja se z individualno in skupinsko terapijo. Vrsto let vodi izkustveno-didaktično skupino za edukante transakcijske analize, kot tudi edukacijske in supervizijske skupine. Ima 13 let klinične prakse, zaposlena je v Univerzitetni psihiatrični bolnišnici v Ljubljani.

Ankica Baković,  psihologinja, dr.sci.,  psihoterapevtka realitetne terapije z ECP in članica Učiteljskega zbora EIRT. Ankica je voditeljica Centra za mentalno zdravje v Livnem v BiH, voditeljica Neurofeedback centra v BiH in predsednica Društva za realitetno terapijo BiH. Vodi svetovalnico za osebe z mentalnimi težavami v Livnem ter Neurofeedback centre v Sarajevu, Mostarju in Banjaluki.

 Leandra Miletić Činić, dr.medicine, spec.šolske medicine, psihoterapevtka realitetne terapije z ECP in članica Učiteljskega zbora EIRT. Zaposlena je v Nacionalnem inštitutu za javno zdravstvo ” Dr. Andrija Štampar” v  Zagrebu.  Leandra se  ukvarja s problemi  otrok, mladih in njihovih staršev. V okviru Centra za zdravje mladih  v Zagrebu vodi svetovalnico za motnje hranjenja  in prekomerno težo.

Josipa Vučica, socialna pedagoginja, psihoterapevtka realitetne terapije z ECP in članica Učiteljskega zbora EIRT. Josipa je zaposlena v združenju MoSt v Splitu v programih  podpore otrokom s težavami vedenja in njihovim staršem ter mladim, ki rabijo alternativno skrb. Ukvarja se s svetovanjem, izobraževanjem in vodenjem.

 

Podrobnosti o srečanju boste našli na spletni strani Evropskega inštituta za realitetno terapijo www.eirt.si