S psihoterapijo do zdravih odnosov

 

10. kongres zakonskih in družinskih terapevtov

Slovenije z mednarodno udeležbo

 

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije letos organizira že 10. kongres zakonskih in družinskih terapevtov z mednarodno udeležbo. Kongres je vsakoletno strokovno srečanje, na katerem si terapevti in zainteresirana javnost izmenjujejo nova znanja in izkušnje. Odprt je tako za širšo javnost kot tudi za študente sorodnih in drugih smeri.

Letošnja rdeča nit kongresa in naslov je “S psihoterapijo do zdravih odnosov” in bo potekal 29. in 30. marca 2019 na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Petkovo plenarno predavanje z naslovom “Duševne motnje pri otrocih in mladostnikih” bo imel Gašper Grobelšek, dr. med.

Gašper Grobelšek je doktor medicine in specialist otroške in mladostniške psihiatrije, član Izvršnega odbora Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, ki deluje v okviru Slovenskega zdravniškega društva, diplomirani terapevt medicinske hipnoze in član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije. Adolescent Identity Treatment (AIT) terapevt in stažist zakonske in družinske terapije na Družinskem inštitutu Bližina.

Sobotono predavanje z naslovom “ADHD – motnja pozornosti in hiperaktivnosti” bo imela dr. sc. Vesna Hercigonja Novković, integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica Poliklinike Kocijan Hercigonja, podpredsednica Inštituta D.O.M., Inštituta za psihoterapijo in svetovanje otrokom, družini ter mladim in podpredsednica Združenja EIATSCYP (European Interdisciplinary Association for Therapeutic Services for Children and Young People).

Več informacij in prijave: zdt.si