Dnevi Leona Lojka

 

 

Evropski inštitut za realitetno terapijo v sodelovanju z Društvom za realitetno terapijo Slovenije letos organizira tretje strokovno srečanje »Dnevi Leona Lojka«.

Strokovno srečanje bo potekalo v času od 26. do 27.10.2018 v hotelih »Golf» in »Kompas« na Bledu. Namenjeno je stalnemu strokovnemu razvoju vseh, ki spoznanja in ideje dr. Williama Glasserja uporabljajo v svoji profesionalni praksi po Evropi, in tistim, ki si želijo bolje spoznati teorijo in aplikacijo teorije izbire v poučevanju, vodenju, svetovanju in psihoterapiji.

Srečanje smo poimenovali po Leonu Lojku, slovenskemu psihologu in psihoterapevtu, človeku, ki je zaslužen, da je Realitetna terapija v Evropi priznana kot enakovreden psihoterapevtski pristop, prvemu predsedniku Evropskega združenja za realitetno terapijo in utemeljitelju Evropskega inštituta za realitetno terapijo, soustanovitelju Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, našemu učitelju in prijatelju.

 

Srečanje bo v petek, 26.10.2018 odprto za širšo strokovno javnost. Letos gostimo tri strokovnjake, ki bodo obenem imeli plenarna predavanja. Prvi s področja aplikacije teorije izbire v poučevanju, drugi in tretji pa s področja svetovanja in psihoterapije.

Bob Hoglund, M.A, Senior Inštruktor WGI, nekdanji predsednik Inštituta Williama Glasserja – ZDA in sedanji predsednik Odbora GQS ZDA. Bob je ustanovitelj in predsednik zasebnega svetovalnega in izobraževalnega podjetja, ki šolam pomaga pri vzpostavljanju boljših odnosov in doseganju boljših rezultatov. Bil je prvi učitelj WGI, ki ga je dr. Glasser povabil, da izpelje izobraževanje za GQS. Avtor dveh knjig in številnih člankov, ki spodbujajo uporabo kakovostnih praks v izobraževanju.

Enver Cesko, Mr. Sci., psiholog in psihoterapevt pozitivne psihoterapije in telesne psihoterapije, mednarodni učitelj, trener in supervizor. Enver je predsednik Kosovske krovne zveze za psihoterapijo, član uprave EAP in Svetovnega združenja za pozitivno psihoterapijo in član številnih mednarodnih združenj. Nekoč je delal
kot učitelj na univerzi, sedaj pa ima privatno psihoterapevtsko prakso v Prištini in Prizrenu. Poučuje pozitivno psihoterapijo tudi v drugih državah. Je avtor knjige » Kako postati psihoterapevt Pozitivne psihoterapije« in je avtor številnih člankov.

Aleksander Zadel, dr. znanosti, psiholog in terapevt, direktor Inštituta za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio in partner v podjetju Competo. Avtor knjige »Dva obraza enega sveta« in knjige »Tretji obraz«. Domača in tuja podjetja ga vabijo kot svetovalca, da jim pomaga pri projektih razvoja tehnik vodenja, motivacije, kadrovske politike in razvoja osebnih in voditeljskih potencialov zaposlenih.

 

V soboto, 27.10.2018 bo na razpolago pester izbor delavnic, predavanj in predstavitev. Seznam delavnic je objavljen na spletni strani EIRT www.eirt.si.

 

Kotizacija znaša 192,00 EUR in vključuje DDV. Vsi udeleženci naše edukacije imajo 10% popust. Če so člani Društva za realitetno terapijo Slovenije pa še dodatni 10% popust.

Prijavnico izpolnjeno pošljite na elektronski naslov irt@siol.net ali po navadni pošti na naslov EIRT, Koroška cesta 21, 4000 Kranj.

 

Veselimo se sodelovanja in vas lepo pozdravljamo.

 

Mirjana Palčič Bubnič, direktorica EIRT