Dialoški pristop pri delu z osebami z različnimi odvisnostmi

 

 

Slovensko društvo za gestalt terapijo Sloges v sodelovanju s Pedagoško fakulteto organizira predavanje na temo

 

DIALOŠKI PRISTOP PRI DELU Z OSEBAMI Z RAZLIČNIMI ODVISNOSTMI

 

z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom

23.10.2017 ob 16.uri

v predavalnici 209 na Pedagoški fakulteti v  Ljubljani

Predavanje je brezplačno.

 

Imate morda katero obliko odvisnosti? Veliko ljudi sprva odgovori, da ne. Kaj pa če vprašamo drugače. Ste soodvisni od partnerja, delate več kot 8  ur na dan, se ne morete odpovedati čokoladi? Pravzaprav lahko vsak od nas pri sebi najde odvisniško vedenje.

Na predavanju Kevina McCanna bomo izvedeli, na kakšen način deluje odvisniško vedenje in kako klientom v terapiji omogočiti, da svoje vedenje ozavestijo ter se nato lahko odločijo, ali bodo takšno vedenje nadaljevali ali ga spremenili. V dialoškem pristopu klientu v skladu s paradoksalno teorijo sprememb odpremo različne možnosti, namesto da bi se ukvarjali s tem, da bo odvisnost opustil. Medtem ko medicinski model odvisnost razume kot bolezen, pa dialoški pristop odvisnost vidi kot ustvarjalno prilagoditev na okolje.  Če je vedenje nekoč (otroštvo) bila oblika podpore sebi, pa je nato v drugačnem okolju (odraslost) postalo samodestruktivno.

Informacije o predavatelju

Kevin McCann je geštalt terapevt, učitelj in supervizor. Terapijo opravlja s posamezniki, družinami in pari. Pri svojem delu se srečuje z različnimi problematikami, njegova posebna področja pa so odvisnosti, težave LGBTQ, motnje hranjenja, spolne motnje in terapija parov. Kot vodja skupine, učitelj in supervizor deluje v več državah po Evropi in v mednarodni poletni šoli GATLA.