Skupinska psihodinamska psihoterapija

V A B I L O

 

Pod okriljem Društva za psihodinamsko psihoterapijo odpirava novo skupino, ki se bo začela aprila 2017.

Skupinska psihoterapija za razliko od individualne ponuja drugačen okvir dela, saj so v skupini poleg terapevta prisotni tudi drugi posamezniki. Mlajši, starejši, podobni, drugačni, zadržani ali zgovorni, a vsi z istim ciljem – da bi delali na sebi. V tej raznolikosti lahko posameznik v varnem in iskrenem okolju predeluje vzorce vedenja, s katerimi se srečuje v vsakdanjem življenju. To daje skupinskemu delu edinstveno in nepozabno izkušnjo.

Do notranjih nepredelanih vsebin prihajamo s pomočjo verbalnih, telesnih in energetskih tehnik, dela s sanjami, fantazijskimi potovanji, risbo in plesom ter drugimi ustvarjalnimi mediji. Teme potem predelujemo v parih, manjših skupinah ali v krogu, kjer terapevt dela s posameznikom in skupinsko dinamiko.

Varno okolje vzpostavimo na način, da se skupina po nekaj uvodnih srečanjih zapre in vanjo ni več mogoče vstopiti. Skupina tako deluje tri leta in sicer po načelih psihodinamskega pristopa, o katerem si lahko več preberete na www.drustvo-pdp.si.

Skupino bova vodili Urša Adam in Metka Furlani. Obe sva certificirani psihoterapevtki z večletnimi izkušnjami na področju individualne in skupinske psihoterapije ter tudi sami z izkušnjo skupinskega procesa. Delujeva znotraj lastne zasebne psihoterapevtske prakse v Ljubljani.

Prvo srečanje skupine bo potekalo na Centru za osebnostno rast in psihoterapijo na Trg MDB 5 v Ljubljani, med 7. in 9. aprilom (v petek od 18:30 do 21:30, soboto od 09:00 do 18:00 in nedeljo od 09:00 do 13:00). Cena vikend srečanja znaša 160,00 EUR in se poravna ob prihodu.

Za več informacij ali prijavo na prvo delavnico se obrnite na Uršo Adam (urshaa@gmail.com ali 041 864 122) ali Metko Furlani (info@metkafurlani.si ali 040 758 833). Z vsakim od udeležencev bo predhodno opravljen brezplačni informativni individualni razgovor.

Toplo vabljeni v odkrivanje sebe in lastnih potencialov,

Metka Furlani in Urša Adam