Plenarni predavatelji

 

 

Tomaž Flajs,

geštalt psihoterapevt

z Evropsko diplomo iz psihoterapije, ki jo podeljuje Evropska zveza za psihoterapijo (EAP) in redni član Evropske zveze za geštalt terapijo (EAGT). Iz geštalt psihoterapije je diplomiral na britanskem inštitutu GPTI in je nosilec certifikata strokovnosti inštituta GATLA iz Los Angelesa, kjer tudi sodeluje kot asistent na mednarodnih poletnih delavnicah inštituta. Je predsednik Slovenske krovne zveze za psihoterapijo SKZP.

Kot psihoterapevt ima dolgoletne izkušnje dela s posamezniki, pari in skupinami. Poleg tega je tudi supervizor in edukator geštalt psihoterapije. Svojo dejavnost izvaja v okviru GITA Inštituta za geštaltsko terapijo Ljubljana, ki ga je ustanovil skupaj z dr. Rudijem Kotnikom in Bogdanom Žoržem. Geštalt terapijo poučuje tudi v tujini, kot gost inštitutov v Avstriji, v Gruziji, v Nemčiji, v Rusiji, na Kitajskem in na Hrvaškem.

 

 

 

 

Barbara Fitzgerald,

psihoanalitična psihoterapevtka

je akreditirana psihoanalitičarka, psihoterapevtka, družinska in učna terapevtka ter supervizorka z zasebno psihoterapevtsko prakso v Dublinu. Je diplomantka Trinity Collega v Dublinu in ustanovna članica Evropske konfederacije psihoanalitičnih psihoterapij (ECPP), njena pretekla predsednica (2012-2016) in aktualna članica njenega Upravnega odbora. Je mednarodna izvedenka za psihoanalizo v Odboru za učne standarde pri Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP), članica Uredniškega odbora Mednarodnega zbornika za psihoterapijo (IJP) in recenzentka taiste revije. V preteklosti je predsedovala Irskemu svetu za psihoterapijo (ICP), kot tudi psihoanalitični sekciji Irskega sveta za psihoterapijo.

 

 

 

 

 

Dr. Matej Černigoj,

socialni psiholog

je univerzitetni diplomirani psiholog z doktoratom s področja socialne psihologije in predavatelj na SFU Ljubljana. V okviru lastnega podjetja “Biti – udejanjanje celovitosti” razvija teorijo in prakso raziskovalnega pogovarjanja ter meditacije preproste prisotnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Mark Widdowson,

PhD, MSc, ECP, TSTA(P)

je docent za predmet Svetovanje in psihoterapija na Univerzi Salford v Manchestru (Združeno kraljestvo). Kot član Sveta za psihoterapijo Združenega kraljestva ima ob akademskem delu tudi zasebno prakso za posameznike in za pare v središču Manchestra. Je avtor knjig Transactional Analysis: 100 Key Points and Techniques ter Transactional Analysis for Depression: A Step-by-Step Treatment Manual. Deli sta izšli pri založbi Routledge. Ob tem tudi aktivno raziskuje. Leta 2014 je prejel Srebrno priznanje EATE. Leta 2017 pa mu je podelila priznanje ITAA za njegove raziskovalne prispevke na področju z dokazi podprte transakcijske analize.