Spletni seminar Psihologija totalitarizma

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

Psihologija totalitarizma

 

v torek, 11. junija 2024, od 17. do 20. ure.

Seminar bo vodil Mattias Desmet.

 

Naša družba doživlja vrsto kriz – bančno, #metoo, podnebno, koronavirusno krizo, ukrajinsko krizo in tako naprej. Vse te krize se na koncu iztečejo v eno glavno: krizo resnice. V zadnjih nekaj sto letih so voditelji uporabljali vse več in več agresivne propagande, da bi prebivalstvu vsilili svojo voljo. Poleg tega pa je zaradi vzpona umetne inteligence vse težje razlikovati resnico od neresnice, oziroma laži.

Edino zdravilo za družbo, ki je bolna od prevar, je ponovno ovrednotenje umetnosti govorjenja resnice. Odkrito govorjenje v ljudeh pusti odtis, rezonira z njimi, izostruje intuicijo in povečuje etično zavest. Prehajamo skozi metafizično revolucijo, ki se na koncu skrči na naslednje: družbo, ki temelji na (psevdo)racionalnem znanju, bo zamenjalo človeško sobivanje, organizirano na podlagi intuicije in iskrenega govora.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku s slovenskim prevodom.

 

PREDAVATELJ:

Foto: Selina De Mayer

Mattias Desmet je profesor klinične psihologije na Univerzi v Gentu (Belgija). Doktoriral je iz psihologije in magistriral iz statistike. Deluje tudi kot psihoterapevt v zasebni praksi. Objavil je več kot 100 recenziranih znanstvenih člankov in je avtor mednarodne uspešnice Psihologija totalitarizma. Od začetka koronakrize leta 2020 dalje, je postal znan kot vodilni svetovni strokovnjak za teorijo o oblikovanju množic. Gostuje v številnih podkastih in pogovornih oddajah, med drugim tudi v oddaji Tucker Carlson Today.

 

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 65,00 eur
  • nečlani: 75,00 eur

Opomba: V kotizacijo je že vključen 22 % DDV.

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

Če je plačnik kotizacije proračunski uporabnik, se kotizacija poravna po izstavljenem e-računu v zakonsko določenem roku. E-račun bo izstavljen po zaključenem seminarju na podlagi naročilnice, ki jo pošljete ob prijavi na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na svoj elektronski naslov na dan seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si
info@skzp.org
tajnistvo@skzp.org