Duševne motnje v transpersonalni perspektivi

 

 

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo

 

vabi na spletni seminar z naslovom

 

DUŠEVNE MOTNJE V TRANSPERSONALNI PERSPEKTIVI,

 

ki bo v ponedeljek, 21. februarja 2022, od 17. do 20. ure.

 

Seminar bo vodila Mojca Studen.

 

Predavanje bo razdeljeno na dva dela, saj za transpersonalno razumevanje čustvenih motenj potrebujemo uvid v razširjeno kartografijo psihe.

V transpersonalni psihologiji in psihoterapiji za razumevanje globine in ranjenosti psihe uporabljamo razširjeno kartografijo psihe po Stanislavu Grofu. Ta kartografija je nastala na podlagi šest tisoč psihedeličnih in psiholitičnih terapij, ki so se izvajale v Evropi in Ameriki v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Na predavanju bo predavateljica podrobneje orisala glavne tri domene psihe kot jih razumemo v transpersonalni psihologiji: pre- ter peri-natalno, biografsko in transpersonalno. Bolj natanko se bo ustavila pri prenatalni domeni, saj je v svoji arhetipski bogatosti lahko neskončen izvor tako patologije kot virov. Dotaknila se bo arhetipov in vprašanja ali ne gre pri vrhunskih doživetjih mogoče le za željo po vrnitvi v maternico.

V drugem delu predavanja si bomo podrobneje ogledali kako v transpersonalni psihologiji razumemo čustvene in psihosomatske motnje. Pomemben koncept pri razumevanju le-teh je, poleg koncepta razširjene kartografije tudi konstelacija kondenziranih izkušenj ali na kratko COEX.

Predavanje bo zanimivo za vse, ki vas zanimajo različni pogledi na arhitekturo človeške psihe, predvsem iz perspektive globokih holotropnih stanj zavesti.

Seminar je namenjen vsem, ki bi se želeli seznaniti s transpersonalnim teoretičnim pogledom na globoke rane človeške psihe.

 

O IZVAJALKI:

Mojca je najprej diplomirala na Fakulteti za fiziko, hkrati pa še kiparstvo.

Že od začetka gimnazijskih let so jo zanimale meje in možnosti človeške zavesti. Odgovore je najprej iskala v idejah in filozofiji Sri Aurobinda in Krišnamurtija. Skozi njune ideje je začela vaditi jogo, in pranajamo. Prav tako se je začela učiti o budizmu in praksi spoznavanja sebe z meditacijo. Srečno naključje jo je pripeljalo v stik s knjigami Carlosa Castanede. Sprva so bile to le zanimive zgodbe, onkraj meje možnega, fikcije in legende. Radovednost ji ni dala miru: odločala se je in se udeležila seminarjev in delavnic, ki so jih organizirali Carlos Castaneda, Taisha Abelar in Florinda Donner Grau. Legende so tako postale resničnost ali ena od možnih resničnosti…

Naslednji korak pri spoznavanju človeške zavesti je bil študij transpersonalne psihologije in vključenost v Grofov Transpersonal Training in usposabljanje iz transpersonalne hipnoterapije na Transpersonal Hypnotherapy Institute. Ima to srečo, da svoje znanje o transpersonalni psihologiji črpa tudi neposredno od dr. Stanislav Grof. Stanislav Grof ji je tudi mentor pri raziskavi o Holotropnem dihanju.

Svoje znanje o biofiziki in transpersonalni psihologiji je združila v Neuro Training – tehnologijo, ki na edinstven način uporablja binauralne tone. Zasnovan je kot telovadnica za možgane.

Rdeča nit vseh njenih iskanj je njen hobi in strast: prosto potaplanje. S prostim potapljanjem se je naučila številnih tehnik samoodkrivanja ter spoznala in sodelovala s številnimi zanimivimi ljudmi, kot je dr. Natalia Molchanov, dr. Oleg Bahtiarev, dr. Hasai Aliev … Natalia ji je pokazala pot do ravnotežja med prostim potapljanjem kot ekstremnim športom in potapljanjem kot prijetno dejavnostjo, ki odpira človeško zavest.

Od leta 2008 dela kot transpersonalna psihoterapevtka in organizira različne holotropne delavnice.

 

KOTIZACIJA:

  • člani društev v okviru SKZP: 40,00 eur
  • nečlani: 50,00 eur

Podatki za plačilo kotizacije:

Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
Čufarjeva cesta 5, 2000 MARIBOR
TRR št.: SI56 0451 5000 0611 026; Nova KBM, d. d.

 

PRIJAVA:

Na seminar se prijavite s SPLETNO PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 12. ure na dan seminarja. Po zaključenem seminarju prejmete potrdilo o udeležbi.

Ob prijavi pošljite še potrdilo o plačilu kotizacije in potrdilo o članstvu na elektronski naslov info@skzp.org.

V primeru nezadostnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi spletnega seminarja ali spremembe datuma in/ali ure izvedbe.

Navodila za spremljanje spletnega seminarja boste prejeli na vaš elektronski naslov po potrjeni prijavi pred samo izvedbo seminarja.

 

ODJAVA:

Če se spletnega seminarja ne boste mogli udeležiti, nas o tem obvestite. Pri odpovedi, ki jo bomo prejeli vsaj tri dni pred izvedbo seminarja, vam že plačano kotizacijo vrnemo v celoti oz. se lahko dogovorimo za udeležbo na kakšnem drugem spletnem seminarju v izvedbi SKZP. Za kasnejše odjave ali v primeru, da se seminarja ne boste udeležili, kotizacije ne vračamo.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Za vsa dodatna vprašanja in informacije pišite na elektronski naslov info@skzp.org ali pokličite na telefonsko številko 041 572 443.

 

Vabljeni!

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

SLOVENSKA KROVNA ZVEZA ZA PSIHOTERAPIJO
Čufarjeva cesta 5
2000 MARIBOR

www.skzp.si